kalops!

Mitt hem i dagsläget: det ser ut som om en galenpanna har gått lös totalt här! Och jag börjar fanimej tröttna på det!

Tur är väl då att jag faktiskt kan göra något åt det? Att jag faktiskt får plocka upp allt? pfft. Och det trodde ni på eller? Nej då. Klart jag inte ska rota i hennes saker. Men jag spyr snart åt denna lägenheten. Spelar ingen roll hur mkt jag städar, det blir aldrig helt snyggt ändå. EFTERSOM DET ÄR KARTONGER, PÅSAR OCH DIVERSE ANNAT i både kök, hall och klädkammare. urk.

Jag ska försöka ordna resten under dagen iaf, så får hon plocka iordning ikväll. Så ställer jag mig vid spisen och fixar mat. I eftermiddag/kväll vankas det kalops, potatis och rödbetor. Mums! (hoppas iaf på ett mums, aldrig gjort det förut... recept-ryttare - that's me!)

I övrigt är det bra. Jag har träffat Maria flertalet gånger det senaste. Och det är fucking amazing! Jag har fortfarande inte träffat Marie & Annie, pga att min förkylning var segast. Nu är jag dock frisk, eller åtminstone jäkligt nära. Så nu hoppas jag att det inte dröjer så länge till. Och jag har min snos på hemmaplan. Så jag ska då rakt inte klaga.

Glöggen är färdig också, den ska bara tappas upp på flaskor!

Ajuste, måste ju skriva ett grattis till Alice & Stefan som fått en son. Grattis till er båda! Ytterligare en bebis att vara nyfiken på! :)

statistik på bloggen

Statistiken är sämst, jag vet. Jag är sämst på att blogga, jag vet. Jag vet också att jag har haft fullt upp de senaste dagarna, plus att det finns ett jobb som bör skötas. Som ska skötas. Som sköts.

Senaste dagarna:

träffat Maria i dagarna två, köpt en boing-fisk till Felicia som uppskattades el mucho, varit sambo :), en resa till karlstad; plantagen & ikea, haft längsta sovmornarna, vandrat runt med en enorm hund, uvi-utb på jobbet, feber, bonde-mys med Liz(e) och Therese samt halva slagsmål pga totalt inferno goes chaos i vår lght - jag tål inte röra som jag själv inte ställt till med!

En ska'nte klage! Kontentan blir att det faktiskt är urskönt med (nästan) tre hel-lediga dagar. Man hinner med en hel del faktiskt. Samt att jag tycker det är helt fantastiskt att slippa distansförhållande.

Nej, nu ska jag återgå till det jag borde pyssla med.

man kan bli trött för mindre

Detta är segt på riktigt. Igår trodde jag på helt allvar att jag skulle bli helfrisk, förmodligen till idag - eller åtminstone till imorgon. Vad händer? Halsont värre idag än innan, samt lite febervarning. Slängde i mig en tablett innan den utb/kurs som var på jobbet nyss, så nu känner jag mig aningen bättre.

Kanske såpass mkt bättre att man faktiskt kommer kunna hitta på något speciellt denna speciella dag? Får se när hon kommer hem sen.

Nej, nu ska jag försöka göra en insats. Svimmar jag av utmattning efter att jag städat lägenheten, så kanske vi inte ska hitta på nåt mysigt sen. Då blir det väl isf till att knapra piller och bädda ner sig. Tråk!

Six months, and I've loved every minute of them! ♥

dagen D

Äntligen. Denna dagen har jag längtat efter i nästan ett halvår.

När klockan var kvart i tolv, så ringde ett styck flickvän och var skitglad. Why? För att hon var arbetslös! haha. Kanske låter skumt, men trivs man inte på sitt jobb och faktiskt har planer efter jobbets slut så kanske det inte är lika svårt att förstå. Jag är lika tokglad som hon! Lite mindre än två timmar kvar till hon kommer hit. Woah!

Idag har jag typ inte gjort ett piss. Ägnade några timmar åt att tycka synd om mig själv, men det var förbaskat långtråkigt. Hade lite att hämta på mors jobb, så begav mig dit. Och tur var väl det. Deras förra chef bjöd på tårta, och det fanns så det räckte till och blev över. Gottarns! Så jag fick mig en marsipanrosbeklädd tårtbit, och en kopp varm choklad till. Och jag kan faktiskt erkänna att jag känner mig aningen friskare efter det. :)

Kvällen kommer förmodligen bestå av en miljon pussar, några glas vin, idol och kebab. Det sistnämna är Lizettes alldeles egna beslut. Ingen kebab är så god som den i Åmål. Fin reklam gjord för många stockholmare! ;)

Nej, nu ska jag fortsätta och kolla på Beverly Hills. Riktigt kul att kika på faktiskt.

this is me

1. Jag har sett två bilder på Annie, och hon är skitsöt! Nyfikenheten stiger totalt härnu, och jag längtar mig blå till dagen då jag får träffa henne.

2. Jag skulle egentligen vara ledig igår, idag och imorgon. Igår var det utbildning/kurs och idag jobbade jag extra. Alltså bara ledig imorgon.

3. Jag är sjuk. Det hela började igår, och har så fint utvecklats till idag. RAVA!

4.
Mamma missade mitt sms och jag ville därför inte be henne att handla åt mig, då hon redan gjort det. Får klara mig på pepparkakor och apelsinjuice till imorgon.

5. Sista natten som särbo, det känns fantastiskt bra!

6. Helg snart. Och jag ska jobba... Kul.

[7. Snart Ullared. Ska man planera inköp eller ta det som det kommer? Aldrig varit där förut, så det är väl på tiden.]



nu vet jag...

...att det faktiskt var sant!

Grattis Marie och Björn, till en liten Annie. Så underbart glad för er skull! Skönt att allt gått bra.
Väntar med spänning på dagen då jag får träffa henne! :)

[Annie, 3745g och 50 cm lång. Född den 10e november kl 22:44]


sanning eller hittepå?

Är det sant? iiih. Jag håller tummarna. Studsar runt på jobbet, totalt leendes, precis som Malin. Wow! Oh.
Jag vill veta nu nu nu nu nu!!!

GRATTIS!!! ;D

everything ready?

Well, almost. Allt utom jag. Så det kan väl ses som en halvviktig detalj kanske?

Gårdagskvällen spenderades i sidoläge i soffan. Sex and the city-filmen som jag försökt låna i en smärre evighet, damp under gårdagen ner i min brevlåda. Så det var det självklara valet under kvällen. Förutom ett inplanerat avbrott av idol & ett oplanerat timlångt avbrott av ett samtal från Åsa. Kvällen var perfekt. Idol var dunder. Det var underbart att prata med Åsa, något som händer på tok för sällan. Filmen var absolutely fabulous!

Idag fick jag en grymt efterlängtad sovmorgon. Behövligt värre, det kan jag lova. Vid tolv kom mamma och hämtade mig, göra stan osäker var på tapeten. Bolaget skulle besökas, likaså några ställen till. Jag fick ihop det jag önskade, med ett liiitet leende på läpparna. Jag köpte också årets Blossa glögg, årgångsglöggen, som året till ära har en smak av blåbär. Ni hör ju själva, jag var ju bara tvungen.

Nu sitter jag här, med det blöta håret invirat i en tulpan (som en tant på jobbet så vackert kallar det) och väntar på att jag ska ta mig an iordningfixet. Har inte ens bestämt kläder. Och om jag nu skulle lyckas med det projektet, så är det ett än större projekt att komma åt kläderna. Kaotiskt bombnedslag i klädkammaren, värre än vanligt.

Ikväll firar vi Jojjot som under morgondagen fyller 25 år. Det ska bli fantastiskt skoj. Roliga människor, alkohol och musik. Vilken kväll! :)

pappa som barn



Ja, jag lovade ju bilder på Pappsen som barn. Två bilder som, till herrns stora förtret, publicerades på en blogg på hans födelsedag. Jag tycker att han var ursöt, och bilderna kräver ytterligare spridning.

Ser ni någon likhet oss emellan? (stort leende och alltid trött, kanske?!)

den är bautastor!

Åter till verkligheten. Som om jag någonsin lämnat den, men visst.

Sitter själv här hemma, kollar på Idol med en bautastor tvåliterspetflaska med Cola Zero som döljer tv-skärmen lite halvt. Vet inte om jag ska känna mig patetisk eller bara gilla situationen. Sista fredagen jag kommer sitta ensam. Sista helgen jag själv kan dricka upp Colan. Last weekend of freedom? Älsk, take it with a nypa salt.

Nej, skämt åsido. Det ska bli så jävla överskönt att få hit henne på heltid. Jag tror på detta, trots att det finns folk som verkar tvivla. Nästan så man glömt hur det känns att slippa gå och lägga sig själv, eller hur skönt det faktiskt är att vakna bredvid den man älskar. Tänk att få en kram av den man älskar, när man som bäst behöver det. Underbara tanke!

Nej, nu får det nog ta och vara sluttjatat för mig. Besök-statistiken har sjunkit kraftigt, and I don't blame you.

Jag ska sluta klaga på chefen. Jag ska sluta tjata om konvertering. Jag ska sluta tjata om mitt-liv-som-nästan-singel. Och jag ska faktiskt sluta tjata om jobb.

Tror ni mej? pfft. Tur det! ;P

Medicinsk grundkurs var det ja. Gitler, är du beredd? :)

oh, very yes.

Jag vill också ha en lillebror som jag kan hälla mjöl i håret på!

sleepy

Jag är så sjukt trött, att jag på helt allvar tänker gå och lägga mej nu. Klockan är sju och jag kan faktiskt inte komma på en enda anledning till varför jag ska vara vaken. Upp med tuppen imorgon vid sex, och sen befinna sig på jobbet vid sju. Känns som en bedrift att klara det, för tredje dagen i rad.

Sen har jag insett att det finns en anledning till att en arbetsvecka normalt sett är fem dagar. Jag har jobbat sen i söndags och är nu SJUKT trött. Men what the heck, man får ju pengar iaf. Och så kan jag med gott samvete vara ledig när älsklingen flyttat hit. Sweet!

Annars har idag varit en bra dag. Jobbat med Gunilla, fränt värre.

Nej, sova var det ja. Natti natt.

jävla kärring!!

[...en lång diskussion ang lunginflammation, sängläge etc...] "Visste du det, Lisa?" Åh vettu, jävla idiot. Är det en chefs uppgift, att idiotförklara anställda inför deras medarbetare? För jag kände mig ju jävligt smart efter den där kommentaren. Inte! Om man har jobbat i 3,5 år med samma sak, klart som korvspad att man lär sig något! Eller?

"Om du undrar något så får du ju fråga". Eh, jaså? Jag trodde man försökte förtränga sin fundering, och hitta på något annat istället. Är det inte så?!

Fy fan! Jag har varit rosenrasande hela dagen, och än värre blir det varje gång jag tänkt på den där. Ni som håller med mitt tycke om denna människan längtar nog lika grymt ni, till Januari nästa år. Jag gör snart en Anna och lämnar rummet när hon kommer dit. Jag står inte ut med den där...

Annars idag har jag mest jobbat. Sen ätit. Och sen blev klockan 20:21. Fy fan vilken jävla dag!

Sen stör jag mig på två saker i Bonde söker fru.
1. Kan inte den där förbannade Hanna öppna ögonen när hon pratar? GAH!!!
2. "Jag tycker om när en tjej står på egna fötter" Egna FÖTTER? Det heter "stå på egna BEN!!!" Idiot.


Usch så jag är irriterad nu för tiden. Får se fram emot festen på lördag istället. Jojjot fyller 25, klart hon ska firas! :)


det gäller att ha koll

I måndags var jag stolt. Stolt över mig själv! Vissa saker måste man ta tag i, även fast det är jobbigt. Och jag måste säga att det gick lättare än väntat. Att jag mår hundra procent perfekt nu är väl inte riktigt sant, men på måndag hoppas jag på 110% glädje. Eller så blir det totalt ras. Den dagen, den dagen.

Idag har det vankats delad tur, och den är alltid lika lång. Tio timmar, lika segt som det låter. Man väcker de boende, väntar i några timmar och sen hjälper man dem till sängen igen. Känns lite konstigt. Ja, det var väl inte direkt det jag skulle berätta.

Das vice Boss S var på jobbet och meddelade att mina anställningsavtal (ett för november och ett för december-januari) var klara att skrivas på. Tänkte fråga om lönen, om man möjligtvis fick högre efter konverteringen var klar. Svar: "Jadu, det vet jag faktiskt inte". Människan hade alltså skrivit ett avtal som hon trodde stämde. Grattis! Hon skulle iaf kolla upp det och sedan återkomma.

...timmarna gick och när jag senare träffade henne igen så var hon fortfarande lika vilsen i frågan, som innan. Ytterligare en stund senare ringde telefonen, hon visste svaret. Och vem tror ni hade rätt? JAG!!! Vem annars? ;P 

Inte för att det gjorde så mkt, men det var på ett ungefär 350:- mer på min sjuttiofemprocentiga lön, innan skatt. Jag säger som mamma; "Det är åtminstone 4 vinflaskor!" Och det har hon förbannat rätt i. Mina pengar är mina pengar, och inte Åmåls kommuns. Som sagt, det är tur man har lite koll ibland. Och just denna koll får jag tacka Marie för. Dear, I owe you one.

Jobba dag nu tre dagar i rad, sen ledig på lördag och på söndag går jag på den första av mina tre schema-dagar. (tre "på" i samma mening, bra mig!) Nej, dravel deluxe här. Får lägga ner detta nu och sova istället.

Natti natt på er, sweeties.


varför?

Varför lägga vikt vid sånt som inte spelar någon roll? Varför bry sig om sånt som aldrig betytt något och heller aldrig kommer göra? Varför bry sig alls? Varför låta det komma in i ens liv, och kanske förstöra?! Om än bara lite. Om ens det.

Okej för att man är olika, jag kan ta det - helt utan problem. Men allvarligt talat, varför för det där? Efterföljande diskussion vann väl varken du eller jag något på? Och sms:et? Var nog det mest korkade jag fått hittills.

Om du inte förstår varför jag är det, så kanske det är dags att kolla över saker och ting? Om du inte ser svaret utan att tänka efter, varför stannar du? Är det mig det är fel på, eller oss?

Ja, som vi sade igår, vi är olika. Men det tar inte bort det faktum att jag älskar dig ofantligt mycket. Du är den bästa som finns. Älska varandras likheter såväl som olikheter, eller är det fel?

Du är grym, det vet du att jag tycker. Annars hade vi inte varit där vi är idag. Snälla, lär dig att förstå.

...repeat...

Varför ska det alltid gå så fort? Varför ska det alltid bli såhär?

RSS 2.0