glädjande besked

Efter runthopp på massa olika avdelningar och arbetsplatser så ska jag i April åter komma tillbaka till Illern, plan 2. Och det känns faktiskt riktigt bra. Har lärt mig massor av tiden på Ekbacken, det ska jag inte sticka under stol med. Vissa kommer jag sakna, personal som boende. Men de går ju att hälsa på. Med facit i hand är jag glad över att jag fick möjligheten att komma till Ekbacken, men jag är nog precis lika glad över att få komma tillbaka till Illern. Det känns som att få komma hem faktiskt.

Hoppas det inte hänt för mkt under tiden jag varit iväg. Vill ju kunna allt, och inte behöva fråga om allt. Som jag gjort de senaste två månaderna... Men jag tror väl att det kommer ta någon enstaka dag, och sen är man inne i det igen.

Funderar också på att gå upp 5-10% i arbetstid. Vore skönt med lite extra i lön. Lite extra att lägga undan ifall jag nu kommer in på universitetet. CSN blir man inte direkt rik av, har jag hört.

Denna helgen är jag ledig, likaså nästa nu när jag fick byta schema. Stor lyx! Och jag förmodar att helgerna två ska tillbringas med älsk. Hon ska preliminärt börja jobba i Norge snart, och då lär vi inte träffas direkt ofta. Känns ju inte direkt jättekul, men om det är vad hon vill så är det klart att hon ska prova iaf.

Funderar på att dra till Örebro över en dag. Bara för att kolla in hur stället ser ut. Hört mkt positivt, så det kan nog bli mysigt.

Dags att ordna sig, sen iväg och kolla joggingskor. Behöver nya, egentligen sen flera år tillbaka. Hoppas att de inte blir allt för dyra... So long!


En par Asics lär det bli, om jag känner mig själv rätt.

Säffle ToR...

...det vad vi gjorde igår! haha. Gäller att utnyttja sina lediga dagar till max, något som jag är fenomenal på. Inte. Vad vi gjorde där? Kollade vad vi hade på våra konton, i en uttagsautomat, och åkte sedan hem igen. Som sagt, vi gör allt för att spara in på tid och hinna med allt.

Hann faktiskt med en sväng till Ica också, där vi hyrde två filmer. "Patrik 1,5" och "Låt den rätte komma in". Svenska filmer var det som gällde. Den första var bra, och efter lite plock här hemma såg vi också den andra. Annorlunda, men faktiskt sevärd. Men så gillar jag ju lite knepiga filmer också... Men den var söt. Som den småstadsbo jag är, älskar jag att man kan hyra film på Ica. Skitnära. Asbilligt. Enkelt. Precis min grej.

Nu vankas jobb, ett till nio. Trist. Hade hellre sett att dagen varit vårvarm, och att jag varit utomhus. Ska egentligen inte klaga. Tagit ut komptimmar imorgon, och ska då åka till Norge. Som sagt.

Nej, nu ska jag masa mig härifrån. Over and out!

   

Ett styck söt katt

better things to do?

Det råder brist på blogglädje, det kan jag lova.

Den senaste veckan har jag satt griller i huvudet på mig själv. Snart 23 år, kanske dags att börja ta tag i sitt liv? Skaffa sig en utbildning, leta sig utanför Åmål och allt som hör därtill. Efter en disskussion med A på jobbet, började tankeverksamheten komma igång på riktigt. Så efter det satt jag och kollade utbildningar, städer och antagningsstatistik.

Mina betyg må vara rätt dåliga, men inte så totalsämst att jag inte kommer in på något av vad jag vill. Frågan är väl bara om jag kommer in i den stad som jag tänkt mig. Har hört mkt gott, även om jag tror att folk kommer höja på ögonbrynen när de får nys om detta. Än är det bara tankar, lång tid kvar till verklighet.

För tillfället är jag överfull av energi. Jag mår så bra pga detta. Jag är stolt över mig själv, att jag äntligen lyckats komma fram till något. Även om det kanske inte blir något nu till hösten, eller ens till våren, så har jag ändå börjat tänka om. Inte nöja mig med det jag har här. Och med det menar jag bara jobbet, absolut inget annat.

Passade i förra veckan på att snicksnacka med chefen, för att höra mig för om tjänstledighet. Och jag lämnade honom med största leendet på länge.

För att prata om något annat... Häromdagen var jag, Marie och Annie hemma hos Malin på fika. Vi var övernyfikna på det lilla tillskottet Vilma. Och hur söt var hon inte på en skala? :) Aldrig någonsin sett en bebis med så mkt hår. Fascinationen var på topp! Och det var lika trevligt att träffa Malin som vanligt.

Nu är jag ledig hela långa helgen. På onsdag skulle jag egentligen jobbat mellan nio och fyra, men har tagit kompledigt. Lizette ska på arbetsintervju i Norge, och jag ska hänga på. Inte alla dagar man lämnar staden, länet och landet. Får man ju inte missa! :)

Lax, färsk pasta och vitt vin står på menyn ikväll. Underhållningen står Let's Dance för, med Laila Bagge i spetsen. ;) Någon som är förvånad? hihi.

  
Sötaste Vilma

pain, total pain

Vad göra?

[...]

så jävla rädd

Fy fan säger jag bara! Nog för att vi bor i ett gammalt hus, men ska man behöva vara nervös för det? Igår krånglade elen lite, ingen fara på taket. Alla lever.

Idag krånglade det igen. Skulle tända en lampa, och det sa typ "POFF" och blixtrade till. Inte som vanligt när en lampa går sönder, utan mycket värre. Blev skiträdd! (här i min ensamhet) Och vad händer efter? KRÅNGEL med samma sak som igår. Jag är glad över att vi äger en brandvarnare, för snart brinner nog hela huset upp. Fy fan.

Göra en höna av en fjäder? Jag? ALDRIG!

[imorgon är det ett år sedan. ett år sedan du satt hopkrupen i soffan, med största vinglaset i högsta hugg. med linne och jeans, till synes blyg. något som jag snart kom att ändra uppfattning om. ett år senare sitter vi inte kvar i samma soffa. vi pratar inte om allt vi gjort tillsammans. vi myser inte med den katt vi skaffat tillsammans. jag kan inte smeka din kind, heller inte pussa på vare sig din hals eller ditt öra. jag kan inte titta in i dina ögon och drunkna. jag kan inte få en kram, en kram som skulle få mig att känna mig trygg. kom hit, sitt i vår soffa, busa med vår katt, låt mig smeka din kind och gör så jag känner mig trygg. jag behöver det, jag behöver dig.]

boring

Jag har så jävla tråkigt!

jag vill bara spy

Hur kan man vänja sig vid något, så snabbt och så totalt? Ett par kilo sten per axel, och detta bara för att jag sitter här själv. Jag orkar inte ordna varken ansikte eller hår, trots att jag ska befinna mig på jobbet om fyrtio minuter. Jag orkar inte gå till jobbet och vara trevlig, jag vill inte!

Jag vill heller inte vara själv hela helgen. Jag är ledig, och då vill jag vara med min älskling. Denna helgen kommer bara bli en evig längtan efter söndag/måndag. Hur bra sällskap är en pälsboll som antingen ligger hopkurad i något soff/säng-hörn eller galet flyger runt i hela lägenheten och förstör blommor såväl som gardiner? Lite, men inte på långa vägar nog mkt.

Och till råga på allt så måste jag sova själv också. Fuck it!

Detta leder mig utan problem in på tankar om tiden då älskling kommer jobba i Norge. Hur i helvete ska jag klara det? Same shit all over again. Distansförhållande, tror att det är vad jag ska ägna mitt liv åt. Aldrig någonsin kan man få vara kär på hemmaplan. Bara kortare stunder. Jag ser hellre att vi har liiiite pengar och mycket tid, än massvis med pengar och brist på tid att spendera dem. Banker i all ära, men hur kul är det?

I mitt nästa liv ska jag bli katt. En katt så söt som Santos. En katt som ser tjusning i att sitta i ett fönster och spana på fåglar, människor och bilar. En katt som är nöjd bara någon finns i närheten. En katt som inte nödvändigtvis måste ha sällskap av en annan katt, utan kanske trivs bättre själv. Är det något att satsa på kanske? Nio liv, illaluktande kattmat och att kräkas hårbollar? Tåls att tänkas på.

Nej, nu måste jag skynda mig. Wish me luck, palla jobba...

RSS 2.0