skämmes ta mej fan

Det senaste dygnet har gått hur bra som helst, katten är underbar. Han går mest runt och provligger hela lägenheten. Perfekt! Busar knappt ingenting, förutom med några petflaskskorkar. Rolig katt. Fiser gör han också, uuuusch!

För övrigt kan jag ju bara konstatera att min lilla plan gått åt helvete. Attans! Bara till att börja om på nytt. Vet knappt om jag har ambition nog att masa med det, men jag får ju tvinga mig. Inte igen, det funkar inte.

Ledig imorgon och sedan går jag på den första dagen av sexdagartillbringadepåillern-passet. Kul liv, verkligen.

Och inte är jag glad heller.

Fuck off!

ensam igår, sambo idag

Trippen till Göteborg var helt underbart. Att få umgås med mamma i några dagar var toppen, och att äntligen få träffa Anders och Per-Olof igen var minst lika bra. Kom då ner till dem i måndags kväll. Massa prat, titt på dokumentär om Mamma Mia!-musikalen samt mat & vin. Kärlek!

Efter några timmars sömn var det fika hemma hos Mammas kusin Stefan med tillhörande barn, tillsammans med Ulla-Beth, Björn, Mor, A & P-O and myself. Goda smörgåsar och trevligt sällskap. Åkte efter det för att inhandla lite nödvändigheter (bh & skojorta), och sen långtidsmiddag. Härligt.

Sen var det dags för det vi alla väntat på --> MAMMA MIA!!! ;D Okej, filmen var underbar, men inget slår musikalen! Anders var överlycklig, vi andra likaså. Artisterna helt underbara, och stämningen grym. Vad kan man klaga på? Inte tin!

Hemfärd idag. Väl hemma var det bara till att ordna lägenheten, skulle ju iväg och hämta min håriga sambo. Sagt och gjort, vid halv tre var vi här. Jag, Mamma och lille Bertil. Hann spanade snabbt runt i lägenheten, kissade - åt - somnade. Bra katt. Spinna är han guru på. Likaså att sova. Och äta såklart. Trevligt att ha ngn att komma hem till, om än "bara" en liten katt.

Jobb imorgon, turligt nog med Katarina. Får förklara situationen, så jag kan rusa hem ngn gång ibland och kolla till den lilla. Vill ju inte direkt att han ska riva stället! ;P

Jag saknar min "hon denna där" så otroligt jävla mycket så ni förstår inte... Kom hit!!

vin med tösera

Vilken värme! Jobbade onsdag-lördag, och jag höll på att dö. Fick försöka jobba undan direkt jag satte foten på jobbet (kl sju) istället för att göra som vanligt... Allt för att undvika att jobba i den "värsta" värmen. Ohållbart! Kan ju tillägga att tanterna frös för att det drog kallt. DROG KALLT?! Men va i hela friden. Ja, fläkten fick stå på och balkongdörren vara öppen ändå. Annars hade jag och Katarina/Roger dött.

Från det ena till det andra. Jojjoliten har semester i veckorna fem, och de ska alla tillbringas i Borlänge. Till min och Ickas förtret. Urtrist!! Vem ska jag nu våldgästa när det åskar? [Maria, men hon bor lååååångt borta] Tyckte iaf att vi ville umgås med flickan en sväng innan hon åkte. Så vi fixade lite vin till igår, och satte igång på kvällen. Icka och Marie (inte kröpp...) kom hit vid sju, och Jojjo vid nio. Åkte till Dildo-Anna på studs, vankades kubb. Cykelfärden dit var bästa på länge. haha. Bra Icka, ge Jojjo fina stjärt-skavsår av höga hopp. Jihaaa!

Sara letade sig bort till Anna också, kul att se henne igen. Var fööör längesedan. Trevlig kväll allt som allt iaf!

...och förlåt älskling, för att jag återigen somnade när vi snackade i telefon. Inte direkt planerat! ;P

Snart bär det av mot Göteborg. Ska, tillsammans med Mamma, dit hälsa på Anders & Per-Olov. Ska bli så himla underbart! Underbara människor, verkligen. Imorgon ska vi alla fyra iväg och kika på Mamma Mia, musikalen så klart. Och på ENGELSKA!!! Iiiiiiih. Härliga tider. Såg den i London för ungefär två år sedan, och den är såååå himla bäst. Så ja, Lisa längtar.

Kan ju berätta att Anders & Per-Olov sett just den musikalen långt över tio gånger. Och om jag inte har helt fel har de sett den på engelska, svenska OCH tyska. hihi. De är för söta! Tröttnar aldrig, och det säger väl något?

Måste väl bara nämna helgen. Älsk kom hit, och det tackar jag henne verkligen för. Lördagen var en jobbig dag, eftersom det var ett helt år sedan Mormor gick bort då. Åkte till graven för att säga hej, och såklart orkade jag inte. Tur att hon fanns med. Samma sak hemma, lite senare. Grymt jobbigt! Tack gumman!

Sen igår var vi vid Kalven halva dagen för att sola och bada. Urmysigt. Hittade ett "nytt" ställe att vara på, och det var helt underbart. Sandstrand, berg att ligga och sola på. Ganska långgrunt. Och helt ensamma fick vi vara. Ibland älskar jag att svenskar är så kinkiga med att inte tränga sig på etc. Kom några i skogen och kollade, men ingen som vågade sig ner. Så när som på några jävla norskhelveten som paddlade oroväckande nära. Uuuusch. Aja, vi skulle ändå dra typ då.

Dadda, hink och spade - eller vad säger du? ;)

[läste kommentaren. jag vet inte vad jag ska svara, säga, tycka, tänka. det enda jag vet är att det inte skulle funka. jag mår bättre nu än jag gjort på evigheter, och så vill jag att det ska förbli. jag hoppas såklart det samma för dig, att du kan komma till ro, må bra och bara vara glad. det kommer, självklart. dåliga val, det gör vi alla. men jag orkar inte med allt (igen), det hoppas jag att du förstår. om än bara liiiite. du finns alltid kvar, på något sätt, bara inte på samma sätt nu som förr. ta hand om dig.]

söta kommentarer...

...fällda av tanterna på jobbet kan vissa dagar hagla... Och tur är väl det!

Glömde skriva denna specifika kommentar häromdagen, då jag slutat. Kan ju bero på åskan som skrämde livet ur mig, så jag var tvungen att åka hem till Maria & Anders för att spendera resterande delen av kvällen där. Samt natten då, ska väl tilläggas.

Åter till tanten. Vi satt och pratade ålder, och hur gammal hon trodde hon skulle bli. Vi chansade vilt på 110 år, för att se reaktionen. Ja, vad ska man säga? hehe.

"110 år tror jag nog inte att jag skulle vilja bli. Ligga där som ett offer. För det tror jag att man gör..."

HAHAHAHA! Visste inte var jag skulle ta vägen! ;D Offer? hihi. Ibland älskar jag mitt jobb!!

lite som en flod

Ja, käre värld vilken värme. Jobbade mellan halv två och nio idag, plågsamma timmar kan jag lova. Vid fyra mådde jag så dåligt att jag fattade noll vad SSK pratade om, hörde mig själv säga ngt skumt, som inte alls var menat så. Skakade inombords och fick skynda i mig lite mat. Att svimma på jobbet är ingen hit, så det får försöka undvikas. Turligt nog lyckades det, och efter dryga timmen mådde jag bra igen. Så när som på lite huvudvärk, vill säga.

Jobbade med Micka iaf, trevligt. Inte bara jag som kände att värmen störde allmäntillståndet kan jag ju intyga. Roligast på hela kvällen var när hon körde in näsan i fläkten, med bakdelen utskjuten totalt. Vill ni se fotobevis? haha. Självklart!

  

(klicka för större bild ;P)

resultatet

Ja, nu har hyresvärden med tillhörande springpojk (?!) varit här och kollat min lägenhet. Egentligen var det bara halltaket som de skulle kolla in, men herr Hyresv. var nyfiken på resten också. Han tyckte det var fint, turligt nog. haha, skönt att jag hann klart med städningen! :)

Så var det ju det där med kompensationen också. Efter att ha spanat in hallen, så tyckte han att den skulle helrenoveras, vill säga målas om och byta tapeter. Härligt! Skulle också få nya gardiner, eftersom de som hänger där nu har fått stora fula fläckar på sig efter allt vatten som regnat ner från taket. Så jag får väl vara nöjd. Och jag ska baskemig vara med och bestämma tapeter, annars blir det grinigt. hehe.


Nej, dags att rusa till jobbet. Fule klära på! ;D


Two months, and still going strong! Yey!


patetiskt

Sitter och funderar på om jag möjligtvis ska göra en "favorit" i repris. Förra veckan, när typ halva stan festade, stod jag hemma med diskborsten i högsta hugg. Ville få det snyggt till dagen efter, så jag slapp greja med det då. Att klockan närmade sig halv ett på natten verkade inte röra mig i ryggen alls. Patetiskt? O ja! Jag kan dock lova att den förbaskade disken blev fäääääääärdig!! Härligt!

Ringde min sk hyresvärd igår, ang vattenläckan. Han hörde ju inte av sig som han lovat, så enda sättet för min irritation att släppa var att ringa honom. Hans halvt otrevliga ton uppskattades inte, särskilt inte eftersom det är han som glömmer mig! Aja, han nämnde ngt om en kompensation eftersom mitt halltak kommer få se ut som det gör ett tag till. Skulle ses en sväng imorgon, och diskutera detta. Håll tummarna för något bra! :)

Nej, om man skulle ta och ordna till sitt hem lite. Diskberget bara växer...


lösbajs & fästingar

Jävligt "spännande" överskrift va? Uuuuusch! Men vi börjar väl från början...

Älsklingen kom hit i fredags, med sällskap av liten söt hund. Enya. Ett tappert försök att ta sig ut lite mer under helgen när hon är här, skulle det funka? Brist på val, ja. hm.

Jobbade dagen i lördags med ett styck Katarina, förjävla nice att träffa henne igen efter låååång semester ;P Efter jobb var det bara till att hoppa hem, släpa ut vovvot på en snabb promenad innan bilfärd mot skog. Ut och vandra lite, Lisa i sitt esse. En sämre idé kanske det var, med facit i hand, eftersom helle Enya blev full i fästingar. Plockade nog minst 20 stycken ur pälsen på henne. Usch! Sen vill jag bada. Hunden blev akut-skitnödig och ja... Vill inte påstå att lösabajs matchade hennes päls vidare värst bra...

...så hunden fick bada tassarna. (mycket snyggt, när hon simmade i luften, en bit ovanför vattnet. det vill jag lova! hehe.) Sen i bilen på väg hem, spydde den lilla. Och väl hemma var hon helt skum. Stackarn. Efter lite mat, ytterligare en promenad samt lite mys i soffan så var hon glad igen. Skönt det!

Idag var mensvärksdagen med stort M. Fy fan! Vad gör man när det gör så ont att man varken kan stå, ligga eller sitta? ptja. Inte finns det mkt till val inte. Usch!

Ett styck LÅNGPROMENAD!!! fick det bli innan de två åkte mot el Stockholmo igen. Hatar söndagkvällarna när hon åker hem. Saknar henne så det gör ont, fy fan. Aja, bara till att hålla ut till på fredag. Och hålla tummarna för att hennes fixarpappa ordnar bilen.

Bilden togs för någon timme sedan, då vi vandrade runt lite innan hemfärd. Tycker ni att hon passar som lax? hahaha. Både jag och Liz skrattade då vi tog kortet, likaså ett äldre par som gick förbi. Ja, jag får mina idéer ibland...

tzatziki vs. prinskorv

Jobbade kväll idag, med fröken Kaj. Meget nice! Fröken skulle iväg på fest efter la work, känner mig aningen avundsjuk. Aja, min tid kommer väl! :) Hade med mig kycklingwrap med tillhörande tzatziki, något som jag satt och knaprade i mig då tanterna mumsade (?) prinskorv och någon potatis-smet som skulle föreställa stuvad potatis. Ibland skäms jag över maten jag tvingas servera. Vem skulle vilja ha en simmig omelett med grådaskig sparrisstuvning till kvällsmat på en fredag? Förmodligen inte någon...

Det sägs att de ska kunna styra över sina måltider. Bullshit!

Glad att jag fick äta min kycklingwrap iaf, urmumsigt! Champinjoner, majs, sallad, gurka, vattenmelon, fetaost, tomater, kyckling & tzatziki - allt inlindat i tortillabröd. Så jävla underbart! Iiiih. Ibland kan tom jag ordna till vettig måltid! hihi.

Satt och halvkikade på tv förut, Ghost Whisperer var programmet. Sen fick jag en flashback så att tårarna bara började spruta och jag knappt kunde se. Någon sade; "Du ska inte vara ledsen, för det är inte jag" [på ett ungefär] Ja, precis så sa min Mormor till mig för ganska exakt ett år sedan, då hon låg på sjukhuset... Några dagar senare fanns hon inte längre. Ett år sen hon försvann den 26e Juli. Det gör ont, jag gråter så jag skakar...

...pallar inte, får återkomma ngn annan dag...

hysterisk kväll på jobbet

Hahahaha! Vad ska man säga? Det bästa jag kan komma på är nog att semestern som börjar imorgon, för både Malin och Marie, är grymt välbehövlig. För de båda! tss.

Kom under första passet av den delade turen fram till att vi skulle käka pizza till kvällsmat. Sagt och gjort. Eller ja, en pizza och tre kebabtallrikar blev det. Och fy satan så gott... Men bäst av allt - alla skratt! Tror vi pratade om allt och inget. Kanske lite väl mkt?! ;P

Herr Skägg har efter detta arbetspasset fått ett nytt smeknamn; slampan! Vi garvade oss halvt fördärvade där ett tag. Inte blev det bättre av toakaos heller.

Kommer sakna M&M under deras semestrar, men den som väntar på något gott...

Älsk åkte hem förut, tyvärr. Hann mysa en snabb sväng, när jag var hemma på timmar. Distansförhållanden är åt helvete! Förhoppningsvis kommer hon hit till helgen igen. Tveksamt dock, tyvärr...

i brist på Du

Surfade runt och kikade bloggar, och hittade denna listan. Tänk tidsfördriv. I brist på söta personer att umgås med, och urbra filmer att villa bort alla tankar med...

10 favoriter
Dialekt: Norrlänska, utan tvekan. Så charmigt!
Mat: Pasta går alltid hem, likaså tacos.
Låt: Amanda Jenssen - Amarula Tree
Tecknad figur: Baloo, lätt!
Sport: Dykning
Komiker: Grymt svårt, finns så otroligt många
Veckodag: Lördag
Glassmak: Pecannöt/Kola
Soloartist: Jack Johnson

9 för tillfället
Humör: Blandat. Saknar min snos! Skrattat mig hes på jobbet...
Tanke: Undrar om jag kommer bli inringd att jobba extra i veckan?!
Kläder: Harems (!) och en skrikrosa t-shirt från VeroM.
Bakgrund: Solnedgång på Korfu, grymt vackert!
Känsla: Svårbeskrivlig.
Tid: 20.29
Bästa sak: Mobiltelefonen
Irritationsobjekt: Tjatiga och sura tanter, grannen och hennes ständigt högljudda tevehelvete! (även kl tre på natten, tro mig...)

8 första
Bästa vän: Sandra
Husdjur: Guldhamstern Alfons
Kyss: Herr C kanske?
Piercing: Bortsett från hålen i öronen (som togs i trean på gymnasiet) så har jag inga
CD skiva: Någon med Nordman
Bil: Brist på både bil och körkort
Ord: Aaru, "mamma" är väl ett säkert kort

7 senaste
Telefonsamtal: Älsklingen
Mat: Mesopotamia kebabtallrik från Åmåls Pizzeria. Firade in semester på jobbet!
Dryck: Jaffa Apelsin
Biltur: Illern - Åmåls Pizzeria ToR
Tv-program: Nigella kort och gott, tror jag det var...
Spelad låt: Sirusho - Qele Qele, Armeniens bidrag i ESC -08 :)
Köpta klädesplagg: Kommer faktiskt inte ihåg... Illa värre!


6 har du någonsin
Dejtat någon av dina bästa vänner: Yep, Andreas.
Brutit mot lagen: Jorå, en eller annan kanske.
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: "Lisa, dags för det traditionella nakenbadet!!" ..eh, vem har inte?
Varit med på TV: Det tror jag väl inte, nej.
Varit med i tidningen: "Lilla Lisa får representera alla [...]" Klart jag har. Förstasidan väl! ;P


5 nej tack
Skolämne: FYSIK!!!
Mat: Blodpudding, lever...
Musik: Metal / Opera
Dryck: Mörkt öl, tänk Guiness
Djur: Blodiglar, sniglar, RÅTTOR!!!, spindlar, gråsuggor, klägg, andra äckliga kryp...


4 saker
Du gjorde igår kväll: Pussades med den bästa, skrattade åt densamma, ordnade med mat, pratade med världens bästa Mor!
Du kan höra just nu : Telefontjuuuuuuut från teven, barn som skriker... Pretty much it!
Du inte kan leva utan: Familj och vänner
Du gör när du har tråkigt: (tolkningsfråga på vad som menas?) 1. Städa och diska = uttråkad jag. 2. Uttråkad jag --> läsa en bok, hög musik, film, telefonsamtal till någon kul person...


3 personer

Du kan berätta allt för: Maria, Mamma, Åsa
Du tycker om: För många för att få plats här
Du inte gillar: De få jag inte gillar vet det med sig, det lovar jag

2 val
Coca Cola eller Fanta: Coca Cola
Hund eller katt: KATT!


1 önskan
Pengar kanske inte är allt, men tänk så mkt man kunde göra om man hade det. Så jag skulle nog säga en enormt stor lotterivinst. Allt för att köpa lyckan till mig och mina vänner, om det nu ses som en möjlighet...


blues all weekend long

Dåligt med bloggande nu. Beror väl mestadels på att älsk är här hela veckan lång, och första prioritet är inte direkt datorn. Nu står hon dock i duschen, så man får snabbskriva lite :)

Blueshelg i Åmål lika med fest för A L L A. Så också för oss. Så alkoholintaget började för en stund sedan. Nu dags att fixa utseende värt att visa upp samt lite kläder att skyla sig med. God idé kan tyckas.

Måste ju få säga grattis till Robin, som idag fyller hela 23 år. Congrats bro!

Ja, bilden föreställer älsks söta hund Tindra. Är hon inte för söt så säg...

swimmingpool i hallen

Kan väl börja med att berätta att resan till Stockholm gick helt smärtfritt. Jag klarade bytet i Karlstad med bravur, och jag var inte vidare värst galen på Cityterminalen i el Stockholmo. Pluspoäng på mig. Alltid underbart att få träffa älsk efter några dagar isär... Dagar där vi inte ses hatas, MYCKET! Åkte iaf hem till hennes bror Peter för att tillbringa kvällen/natten/helgen. Mat från donkas och massa mys, älsker't!

På fredagen vaknade jag grymt tidigt, fröken skulle till jobbet. Själv sov jag vidare, bigtime. Vaknade nämnligen drygt en minut innan älsk kom hem från jobbet, vill säga vid halv två. Aja, ingen skada skedd. Dusch, frulle och sedan banades väg mot Skansen. Vi hade skitlång tid på oss där. Hela TVÅ TIMMAR! ;D Tur man är rädd för både råttor, spnindlar och annat äckel - så vissa ställen kunde springas förbi. Var iaf grymt mysigt att vandra runt där.

Lördag betydde Cosmonova och promenad med ett styck Hassebass (? - tänk Tindra. ett styck ursökt hund). Bion var urtuff och hunden älskades totalt. Ytterligare pluspoäng, Asil Esereht gillade en hund. PÅ  R I K T I G T!

Söndagen betydde packning, skogsbesök på gammal gymnasieskola och färd mot Åmål. Med fetaste godispåsen i knät. [Bilder från helgen kommer inom kort.]

Mindre kul var historien när man kom hem. Fy i fan! Smärre swimmingpool i hallen, taket hade läckt. Aja, inte mkt att göra åt en seeeen söndagkväll. Var bara till att pressa i sig lite mat, torka upp vattnet och hoppa ner i sängen. Jobbet kallade...

Ringde hyresvärden igår, och efter en del mas kom hans lilla vaktmästare hit och spanade. Som jag trott, de lär bli tvungna att byta mitt tak här i lägenheten. Gubbarna två skulle komma hit och spana idag, men fortfarande inte hört något. Ibland kan man fan bli sur för mindre...

...tex som för att jag inte vet vad DU vill äta till kvällsmat? Måtta lilla du.

Ledig i dagar fyra, får se vad som händer. Kanske ett besök i Ed och Fredrik, är ju tre år sedan han tog livet av sig på torsdag. Hate this... Sen är det Bluesfestivalen i helgen, så jag antar att alkoholhaltiga drycker är något som kommer intagas; mumma!

Ne, sluttjatat på mig. Får försöka ordna bättre humör på hon denna där.

glädje!

...för jag slipper åka buss hem på söndag, för jag slipper åka buss hem på söndag... hurra! hurra! hurra!

idioter...

...är vi allihopa? Ja, för inte en jäkel har kunnat ge mig ett bra svar på huruvida bananflugor kan växa och bli groteska (läs: en aning större) eller inte. Ja, förutom min lilla L då. "Men det är väl klart att de inte kan. Trodde du de kunde växa och bli någon jävla drottning eller?!" Eh, lilla söta du. Bara för att vår drottning är tysk behöver hon inte mobbas. Eller hur menade du? tss.

Inte är det enbart lilla L som har gjort att jag börjat skratta åt något med ett djur idag. Inte då. Marie och jag åkte på vår gemensamma drygttvåtimmarlånga-rast till Säffle för lite glass, och passade då även på att göra en snabbvisit på Audio Video för att spana billiga mobiltelefoner. Ungefär 30 meter från parkeringen började Marie småskrika, stannade någon sekund senare bilen (kvar på vägen måste tilläggas) och dök ner med både näsa och händer i sin behå. Halvt panisk och med roliga ljud lyckades hon efter en stunds letande dra upp ett styck, troligen vettskräm, nyckelpiga från dibehagen. Lite som ett ärkeskratt ekade efter detta. Jävla tok! :)

Köpte med oss tre liter jordgubbar från den fula stade Säffle, och svängde in på affären här i stan för att köpa tårtbottnar och marsansås. Allt för att få ihop en välsmakande sommartårta att avnjuta på jobbets balkong. Resultatet av våra inköp klagade varken Roger, Malin, tanterna eller farbröderna på. Inte jag eller Marie heller för den delen. Lite måste man ju unna sig i sommarvärmen.

Imorgon vankas jobb mellan sju och tre, känns helt okej. Efter det blir det till att dra hem för att tvätta och packa inför torsdagens tur till Stockholm. Tro mig, jag är redan nervig. Mes på Lisa, ujuj.

Jag kan åka buss (själv), jag är inte rädd. Jag kan åka buss (själv), jag är inte rädd. Jag kan åka buss (själv), jag är inte rädd. Jag kan åka buss (själv), jag är inte rädd. Jag kan åka buss (själv), jag är inte rädd. Jag kan åka buss (själv), jag är inte rädd. Jag kan åka buss (själv), jag är inte rädd. Jag kan åka buss (själv), jag är inte rädd. Jag kan åka buss (själv), jag är inte rädd. Jag kan åka buss (själv), jag är inte rädd!!


RSS 2.0