csn - hiss eller diss?

Det är inte bara en gång man hört någon historia om krångel med csn. Ofta är det krångel med hur man ska fylla i allt, och det senaste har jag även fått höra att en jag känner får en hel del mindre pengar än andra - utan att hon själv vet varför. Så jag har väl skjutit upp mitt och csn's förhållande. Jag orkar liksom inte masa.

Men så häromdagen tog jag tag i tjurens horn, och loggade in. Jag kollade upp vad man kunde tjäna som mest, men ändå få fullt bidrag/lån. Jag fyllde i allt, precis som man skulle. Jag var skitbäst!

Dagarna gick, och tillslut fick jag ett mejl. Beslutet var fattat. Och nu får ni ju för någon sekund gissa, tror ni det blev mas? [...] SJÄLVKLART! Antingen så har väl jag gått och blivit blind, eller så är det faktiskt csn som masar. Jag skulle iaf tjäna för mkt under vårterminen, så de sänkte summan man får varje månad med ungefär femhundra kronor. Liiiite för mkt för min del, kan väl tilläggas.

Jag fick snällt skicka in en ändring, och återigen vänta. Idag kom svaret; nu är det beviljat till samma summa under både hösten och våren. Nästa gång jag har med dem att göra, är väl när jag ska skicka in min studieförsäkran. Håll era tummar för att det kommer gå bra, jag lär hålla mina.

Nu ska jag snart göra mig iordning och efter det gå till jobbet. Kan verkligen inte påstå att jag längtar dit, hade hellre varit kvar hemma och bakat. Det var längesedan. Till veckan kanske, om det nu hinns med.

På måndag blir det Örebro, ska hämta nycklar samt kolla in min bostad. Ska också inhandla diverse saker som jag kommer behöva. På tisdag har jag inget speciellt planerat. Blir väl antagligen en mysdag med Lizette, då vi inte kommer ses på väldigt länge.  På onsdag kommer jag och Gunilla bege oss mot Växjö och Åsa, där vi kommer befinna oss ända fram till på söndag. När jag kommer till Åmål sen igen, ska jag rusa hemåt och där möta upp Icka och Jojjo. Film/mys/vin-kväll med flickor två. Sen är jag ledig i ytterligare två dagar innan jobb. Får se vad som händer då.

Men nu måste jag masa mig härifrån. Jobbet kallar.


längtan vs. nervositet

Dessa blandade känslor hela tiden. Ena stunden älskar jag min ledighet, nästa så kreverar jag av den totala tristessen. Ena sekunden är jag glad att jag valt att flytta och börja plugga, nästa undrar jag om jag faktiskt tänk igenom det hela ordentligt.

Jag längtar som en gnu. Längtar efter att få min nyckel, att få se lägenheten. Att få träffa mina lägenhetskompisar, se hur de är. Vilka de är. Längtar efter att få sluta jobbet, att gå hem efter min sista riktiga arbetsdag. Längtar efter att få flytta härifrån, se något nytt. Längtar efter att få gå på registreringen, träffa min klass. Längtar efter nollningen, och alla tillhörande fester. Allt folk. Allt kul. Allt nytt.

Samtidigt blir jag jävligt nervös. Här har jag ju allt så nära det bara kan komma. Vänner och familj. Min trygghet. Mitt liv. Detta ska jag bara lämna, för att påbörja något nytt. Det gör mig faktiskt lite rädd.

Jag får väl helt enkelt spotta rädslan rakt i ansiktet, och försöka koncentrera mig på det positiva. Upp och ner, ner och upp. Det blir nog bra.

För övrigt har jag åkt inlines idag, från mig till Icka. Hade hon bott fem meter längre bort, så hade jag dött. No doubt!

otroligt duktig Lisa

Ja, överskriften här stämmer otroligt bra. Det måste jag faktiskt erkänna! Började dagen med att bli väckt av pälstussen. Ganska mysigt faktiskt. Han låg och spann under tiden jag mornade mig. Perfect! Visste att jag hade massvis med saker för mig, så det var bara till att hoppa ur sängen och in i duschen.

När jag var färdig med allt här hemma, tog jag med mig mynten och drog till stan. Första anhalten var fotoaffären, skulle ordna mig legitimationsfoton. Sagt och gjort. Sen till banken för att fixa med själva legitimationen. När jag ändå var där passade jag på att fråga lite om studerandevillkor gällande VISA (efter info från Micka på jobbet). Fick något papper som jag ska glo igenom. Satte sedan in mynt på myntkontot. Precis när jag var klar där stoppade Maria in sitt söta huvud, och vi banade väg mot XO.

Där var det tyvärr jäkligt mkt folk, och jag kände verkligen inte för att trängas. Sen var klockan liiite mer än trott, så vi hoppade det och gick hem till mig istället. Med ett snabbstopp på Netto på vägen. Tjatade en stund, innan hon var tvungen att dra till sitt jobb.

Efter det har jag pratat med Folksam ang försäkring och lite regler kring det. Mejlat AMS om att jag inte länge vill stå som arbetssökande, eftersom jag ska börja plugga. Samt kollat upp nummer och telefontid till Kommunals sektion här i Åmål, så dit ska jag ringa imorgon. Under morgondagen ska jag också trixa med eftersändning av post, eller iaf kolla upp det.

Tänkte nu att jag skulle gått bort till Farmor och fikat lite. Inte träffat henne på hur länge som helst. Tyvärr så behagade hon inte att svara i telefon, så jag får väl prova om en stund igen.

Nu borde jag städa. Well, på återseende.

några foton är nu på sin plats

Ja, jag är sämst på att lägga upp en massa bilder. Så nu tänkte jag slänga upp en del från den senaste tiden :)Lizette matar fiskmåsarna med överbliven grillkorv, på Bofors camping på Tjärnö.
[kustenhelgen, semester -o9]


Ett av alla foton av schimpanserna på Kolmården.
Fick bli ett MMS till Frida, utan tvekan!
[semester -o9. kolmården/sommarstugan i Gnesta/Örebro]


Total översvämning i hela Åmål, detta fotot på Åmålsån.
[Blueshelgen, sommaren -o9]


Åsa & Gunilla, under en vinkväll hemma hos mig.
Många planer, några nappade. Massa skratt!
[sommar -o9]


Sötbarnet Felicia. Kortet taget under en bilfärd, på väg mot stranden.
[total värmebölja, slut Juni -o9]


Anna tittar ut ur hennes & Fredriks tält. Tälten är inget att rekommendera,
de är pygmésmå! Men vi skrattade högt åt dem, och vaknade faktiskt torra och (totalt jätte-)varma.
[kustenhelgen, semester -o9]


Ett as-snyggt (!) kort på massa korövar! hihi.
[safariparken, kolmården. semester -o9]

Nej fan, nu är det verkligen dags att sussa. Upp imorgon strax innan sju,
och befinna sig på jobbet senast halv åtta.
En dag med Gullan, Annie, Elin, Micka, Prapai och Anna J.
Lite som en guldsöndag! :)
tokig katt

Min pälsboll till sambo försvann igår kväll. Han brukar alltid ligga precis bredvid mig, men så var inte fallet. Hjälpte heller inte att ropa på honom, inget litet pip till svar. Att han var kvar i lägenheten visste jag ju, fanns inte en chans att han skulle kunna rymt ut. Vet ni var jag hittade honom?...i handfatet i badrummet, så klart!
:)

fjorton arbetsdagar kvar

Beslutet är fattat, sedan några veckor. Till hösten, eller rättare sagt i slutet av Augusti, kommer jag att flytta till Örebro. Detta för att försöka ordna till mig en utbildning. Och med ordna, menar jag såklart råplugga. Alla som känner mig vet att jag verkligen hatar att plugga. Jag kan komma på saker att göra istället för att plugga, i oändlighet. Det är verkligen något jag är bra på. (Det är aldrig så roligt att städa/diska, som när man verkligen behöver plugga... Något som annars är urbota tråkigt). Så hur detta kommer gå, står skrivet i stjärnorna.

Trivs jag inte med Örebro eller studierna, och verkligen verkligen vill därifrån - Ja, då får jag väl flytta hem igen. Jag hoppas dock att det inte kommer bli så, utan att jag kommer trivas som fisken i vattnet. Och faktiskt, tre år går väldigt fort. Gymnasiet rusade förbi, trots mkt plugg och väldigt mkt som snurrade runt i mitt huvud.

Första arbetsdagen efter semestern, gjordes i måndags. Samma dag ringde jag och pratade med chefen. Han var jätteglad för min skull, och sa att tjänstledighet kan ges när helst jag önskar, dock tidigast den sjuttonde Augusti. Eftersom jag ändå måste jobba i fyra veckor till, har jag bestämt mig för att jobba i fem. Lite extra pengar, som jag verkligen tror kommer behövas i höst. Räknade igår ut att det därmed är exakt fjorton arbetsdagar kvar, till det att jag vinkar hejdå till mitt jobb sen dryga fyra år tillbaka. Turligt nog finns det ju kvar, så man kan komma dit och hälsa på. That we like!

Nu håller jag på och planerar för fullt. Vad ska hända med lägenheten? Katten? När ska jag flytta till Örebro på riktigt? Vad ska jag ta med mig? Vad ska jag köpa nytt? Planerna varvas såklart med tankar. Kommer jag trivas? Hur är lägenheten? Kommer den/de jag bor med vara vettiga? Hur kommer det gå första dagen, kommer jag hitta? Hur blir nollningen? Kommer jag få några vänner?

Många tankar, minst sagt. Men jag hoppas och tror att det löser sig.
 
Nej, nu ska jag fortsätta städa klädkammaren. Mamma var här och fick med sig två påsar kläder och två kuddar hem. Har två kassar kläder till, som jag väl ska knata bort till Kupan med. Hoppas Snos blir nöjd med min insats då klagan har hörts länge länge, från oss båda så klart. Att det faktiskt blir ordning i kammaren till slut, är helt tack vare moi! Så fetplus på mig. :)

Återkommer inom kort, I guess.


beslutet taget

Nu har jag velat nog, och faktiskt bestämt mig för att ta tag i mitt liv. Jag vill inte bo i Åmål i hela mitt liv, och för att komma härifrån krävs någon sorts förändring. Eftersom jag har noll utbildning, bortsett från gymnasiet, så har jag inte haft så mkt till val. Ett fast jobb är ju ändå ett fast jobb, och med andra ord inget man säger upp sig från bara för att.

Nu är det dock inte bara för att längre. Jag kom in på en utbildning. En utbildning som jag faktiskt tror kan leda till ett kul och intressant jobb. Inte jättelångt ifrån det jag gör nu, men ändå lagom långt för att komma ifrån alla tråkiga delar ;P Sen kan jag ju såklart jobba med något annat än just äldre. Ja, jag har väl ungefär tre år på mig att förstå vad jag kan jobba som. Tre år och en hel del praktikveckor. Jag hoppas och tror att det kommer bli bra.

Att Sveriges sjätte största stad skulle ha sånt krångel med lägenheter trodde jag faktiskt inte. Tyckte ändå att jag varit lite förutseende med att ställa mig i kö, men mina köpoäng var som en fis i rymden. Jag har iaf flitigt besökt Örebrobostäders hemsida, Blocket samt ringt någon annan fastighetsförmedling. Skam den som ger sig! Kraven på boende sjönk allt eftersom jag kollade runt. Först spydde jag galla över det faktum att bo i korridor, nu är det nästan som så att jag håller tummarna för just det - korridor. Ett rum på 20 kvm, men som faktiskt har egen toalett och dusch. På ett sånt rum står jag på andraplats. Förstaplats har jag lyckats komma på i en delad trea, med två andra tjejer. Fördelen med korridor/rum är att jag typ ser skolan därifrån. Vill säga ingen buss dit. Mindre kostnader. Trean ligger drygt 2 km från skolan. Cykel funkar på vår och höst, men under vintern är det nog bara buss som gäller.

I helgen ska jag iaf upp till Örebro och spana läget och när jag kommer hem på söndag ska jag bestämma mig för hur jag ska göra.

Pratat med kontoret också, och berättat att jag ska börja plugga. Chefen kommer tillbaka från semestern på måndag, så jag ska väl dit och prata med honom så fort som möjligt. Funderar på att jobba in i det längsta, för att få så mkt pengar som möjligt. Lär ju inte direkt bada i pengar framöver.

Santos, aka Lillis, kommer bo hos Maria till en början. Så jag ska försöka hitta lägenhet där han kan bo med mig, så då kommer även han bli Örebro-bo. Väldigt jättestort tack till henne dock, som ställer upp. Lillis och Lillen får bli de två innekatterna, och Nisse, Stumpen & Sessan kommer vara ute om de vill. Min lilla tuss kommer leva i ett Zoo! ;D

Nej, nu måste jag in i duschen. Ska till karlstad med ett tåg som går strax innan fem, har en del att pyssla med innan det.

Återkommer med uppdatering om helgen, som förmodligen kommer att bli skitkul!

att flytta, eller inte flytta...

...det är frågan. Satt här framför datorn igår, och spanade runt på Facebook. Såg att en bekant hade fått antagningen till högskola/universitet i höst. Det hoppade till lite i min mage. Jag har ju faktiskt också sökt, men inte trott att det var klart med antagningarna redan. Jag loggade in, och såg där till min skräckblandade förtjusning att jag faktiskt kommit in. Arbetsterapeut på Örebro Universitet. Det låter allt det. Iaf i mina öron. Mina öron som alltid hört mina skeptiska ord om att plugga vidare. Att plugga överhuvudtaget för den delen. Är det något som jag faktiskt avskyr, så är det att just plugga.

Något som dock känns som ett tvång i dagens sammhälle, är just att plugga vidare. Visst trivs jag på mitt jobb. Jag har jobbat där i fyra år, så konstigt vore det väl annars. Jag kommer sakna mina jobbarkompisar såväl som "mina tanter & farbröder". Men jobbarkompisarna kommer inte finnas kvar där i evig tid, och inte heller de som bor där i dagsläget.

Chefen har fått spel (jag skyller på den hemska människa som kallar sig för chef på grannstället, som satt griller i huvudet på vår, innan, så underbara chef), så det är inte längre vad det var. Man vet inte längre vad man möter när man kommer till jobbet. Personal ska flytta land och rike runt (en våning upp), och nya kommer från ett annat ställe. Det är inte vad det var, och kommer heller aldrig bli.

Så det är nog dags att lämna in papper om tjänstledighet. Chefen lovade, under sin snäll-period, att bevilja detta under hela min långa utbildning...så jag förstår egentligen inte varför jag tvekar. Barnsligt! Ordnat så att någon tar denna lägenheten har jag ju redan gjort. Och kommer vi fram till något smart så har jag fortfarande tillgång till den. Om jag har tur. Då kan jag ha kvar saker här. Well, det är sånt som måste lösas.

Denna helgen ska jag vara full. Flera ggr. Samt planera min framtid. Så vi får väl se hur det går med den saken. På måndag, senast tisdag, ska jag iaf ha bestämt mig för om jag ska tacka ja eller inte. Det är dock då. Nu ska jag duscha.  Häppårä.

pälsmoln

Hemma igen, efter några dagar tillbringade i Karlskoga tillsammans med Maria, Felicia, Micke och Jonas. Trevligt att komma iväg, men rätt skönt att komma hem också. Saknat min säng! Och min dator. Och att bara få bestämma allt själv! Men det var helt klart trevligt där.

Fick hem min plutt idag igen också. Efter en vecka hos Mamma och nästan en vecka hos Maria har Santosen kommit hem igen. Lägenheten är totalvarm när det är värmebölja ute, så då var de snälla att ta hand om honom. Annars hade jag nog varit en Lillis fattigare.

Nu har jag dock Lillis i hela ansiktet. Han fäller så jag inte vet var jag ska ta vägen. Päls i ögon, mun och näsa. Lika mysigt som det låter -- INTE! Så jag har borstat honom hur många gånger som helst nu ikväll, plus duschat honom. Får väl fortsätta borsta imorgon.

Planen var att vänta till halv två med att gå och lägga sig, men jag tror inte jag orkar det. Bättre att sova nu, och fixa nattens plan imorgon istället. Hoppas det går bra med busskörandet, och att du kommer hem safe & sound.

Allt är knas. Jag kan inte rå för mina ord, hur jag är eller så. Förlåt om det blir värre för dig, men vi är väl två om detta. Allt du gör är kanske inte så underbart för mig heller. Well, vi måste nog prata. Och komma fram till något. Lät på dig som om du hade en plan. Hoppas den är bra.

Nej, sängen väntar. Sweet dreams [Aaaatjooo!] ;)

RSS 2.0