Hemtentan är över och nu är det helg a la fest

Hemtentan vi hade onsdag morgon till torsdag kväll var lite annorlunda. Ena stunden trodde man att man hade grepp om frågorna, nästa sekund kändes allt hopplöst. Och att få in källor i "hitta på själv"-frågor är ju sådär lagom lätt. Nu är den i alla fall inlämnad och jag kan inte göra något mer. Nu väntar tre veckors nervositet i väntan på resultatet. Skulle det bli omtenta, så får jag ta den pärsen då. Någon gång ska jag få Godkänt på den!

Nu ska jag snart leta mig iväg till Universitetet. Det är introduktion på en ny del i kursen och det vi ska pyssla med nu är "hjärnskador som ger konsekvenser för motorik och kognition". Jag tror bestämt att det här kan bli hur intressant som helst!

Imorgon ska jag sätta mig på bussen och åka till Karlstad. Micha fyllde år för några veckor sedan och Cissi fyller år imorgon, så det vankas födelsedagsfest. Kalaskul! Ska sova hos Hanna och Robin och det kommer bli hur kul som helst att få umgås lite med dem. Ska bli sjukt nice att få se deras nya lägenhet också. Eller ja, ny och ny... De har ju bott i den i över ett år. Vi är en aaaaning värdelösa på att lyckas styra upp något så vi kan ses. Men nu så!

Ikväll tror jag även att det ska bli fest med fina klassisar. Söta Linda (claw-hand) fyllde år på hemtentans första dag och vill nu festa till det. Sagt och gjort! Kommer förmodligen bli nice as hell det också. Funderar dock på att vara nykter, eftersom jag verkligen inte vill vara överseg imorgon. Vi får helt enkelt se hur det blir.

Skutta in i duschen, fixa ansikte, packa väskan och dricka lite mer kaffe. Sounds like a plan? Yes? Bra!

Imorgon smäller det!

Nu är det tisdag. Dagen innan D-dagen. Eller H-dagen kanske man ska säga. Imorgon är det hemtentadags. Jag bävar! Sist gång vi hade hemtenta för samma lärare var den som hämtad från helvetet. Det vi läste då var inte alls svårt i jämförelse med det vi nu pysslar med. Att jag inte läst igenom all litteratur inför morgondagen gör väl inte direkt saken enklare. Jag försökte ta mig igenom ergonomikapitlet förut, med ett uppfriskat minne om varför jag hatar fysik som följd. Inte ska väl vi behöva räkna ut massa skit? Hur mycket en vuxen person kan väga för att kunna gunga med sin son och var på gungbrädan den äldre respektive yngre ska placera sig för att det ska bli jämvikt? Nej. Jag tänker inte kunna det där. Då hoppar jag frågan. Inte okej!

För övrigt vill jag bara säga att min DVD inte riktigt uppskattar Pixarfilmer. Sjukt irriterande! Vi skulle spana in UPP igår och den var lika grön som Hitta Nemo var när jag och Sofia skulle kolla på den för dryga året sedan. Galet irriterande! Ska jag behöva köpa en nya DVD-spelare för att kunna se mina Pixarfilmer? hm. Skit!

Ibland kan ett illa valt tillfälle för ett skratt faktiskt göra ont. När personen som valde att skratta vid detta illa valda tillfälle blir medveten om hur fel situationen blev, kan man ju önska att denna någon yttrar ett förlåt. Tydligen anser denna någon att "jag orkar inte bråka" kan likställas med ett förlåt. Vi är inte överens på den punkten, vill jag ju lova. Irriterad känns som ett förnamn.

Jag är snart en kändis!

Hörrenini, bli inte förvånade om ni inom en ganska snar framtid kommer fråga ägaren av denna blogg om en autograf. De kanske inte är så eftertraktade i dagsläget, men snart kan detta komma att ändras drastiskt. Nu kanske ni undrar varför? Jo, det ska jag berätta för er. Jag ska nämligen vara med i tidningen! MED BILD!

Jag vill dock lova att jag inte kommer få hybris av detta. Jag kommer alltid vara samma person, även om jag kommer bli lite av en kändis. Mina vänner kommer så klart få förtur till såväl mitt umgänge som mina autografer. Övriga fans kan få komma att vänta lite på min fantastiska närvaro, men jag ska göra mitt bästa.

För övrigt vill jag tacka Pappa, Mamma och Thomas för att de gjort mig till den jag är idag. Jag vill tacka mina vänner för all stöttning och jag vill självklart skicka en stor kram till alla mina jobbarkompisar. Utan er hade jag aldrig stått där jag står idag! Tack, ni är guld!


Med vänliga hälsningar,
Lisa - en blivande kändis

KTC-examination

Imorgon är det återigen dags: examination på KTC. Imorgon är det manuella förflyttningar som gäller. Kanske låter som a piece of cake, men jag vet inte jag. Alla olika moment med tillhörande viktiga förklaringar om varför man gör som man gör. Hur ska man kunna komma ihåg alla? Jag hoppas att jag och de andra kommer lyckas med bravur. Ytterligare ett Godkänd till denna kursen skulle kännas fint.

Jag dansade med Malin förut. Lite som en parentes. Det var asroligt! Synd att spelet hängde sig och att vi inte hann med mer än typ... 10 låtar?! Det var ändå galet kul och Rysshittepålåten vann. Lätt! Imorgon kommer mina armar göra ont, jag känner det redan.

Nej. Peppande sömn inför examinationen it is. We can do it!



Potter, Malin och Maria på KTC. Manuella förflyttningar. Yeah!


Mina nya lila kärlekar!

Tänk så fort en underbart ledig helg kan passera. Att sova bort nästan en hel söndag bidrar väl till att det känns som att allt försvinner ännu snabbare, men det får gå. Sömn är av godo och det kommer nog bli lite dåligt av den varan under veckan. Och nästa helg. Och kanske veckan efter det? Och absolut helgen efter det! Så en sovmorgon (sovlunch?) till klockan tre är så värd. Såäre!

Fredagskvällen var lika nice som jag trodde den skulle vara. Mina pyjamasbyxor is the shit och vitt vin är att föredra. Med fint sällskap kan det helt enkelt inte bli bättre. Myspys!

Igår var jag ute och gick i det fina vädret, handlade mat när jag gick förbi Willys, kramades med katten när jag kom hem, var över till Thers (grannen) och snackade en sväng och hoppade senare in i Saras bil. Sara, min fina Sara. Henne ser man tyvärr inte så mkt av. Men det blev en helkväll. Först en sväng till Marieberg. Hem till henne och Daniel för att laga mat, snacka, dricka vin, kolla Melodifestivalen, kolla Bröllopsfotografen och en massa annat. Lena Endre-dansen var nog roligast. Och Rapapa! Men det är alltid kul, fast lite last year. "Och här var det en jävla mage. Det är säkert Lena Endres jävla mage!". Hon är fantastiskt rolig, den där Sara. Hahaha! Många skratt och det var en härlig kväll i dess rätta bemärkelse.

Nu ska jag snart inviga mina nya lila kaffemuggar. Eller ja, åtminstone en av dem. Inhandlade på Lagerhaus igår och jag är helt förälskad. Åh! Bara till att rensa bort gamla muggar ur skåpen. Härligt, härligt! Efter frukosten kanske det får bli en sväng hem till Malin. Vi har ju lovat oss att fixa klart det där med VFU:n inför Termin 5. Men det går ju jäkligt dåligt för oss. hm. Måste nog hända rätt jäkla snart!

Eh. Ja. Det var nog allt. Återkommer kanske sen. Pusspåer!

Bubbla på Gustavsvik?

Äntligen fredag! Jag tycker om fredagar och särskilt idag. Idag är en sjukt bra dag! För det första slutar jag halv två, vilket känns guld! Tilläggas bör då att jag är ledig i 1,5 h under förmiddagen. Har någon liten plan på att kidnappa Maria och prata livet då. Prata livet med henne händer inte så ofta längre, eftersom vi inte är i samma basgrupper. Och är det något denna termin innehåller förutom individuellt hemmaplugg, så är det basgruppsplugg. Gruppsexplugg alltså. ;) Det är självklart topp, men det gör tyvärr att jag får se mindre av Maria. Idag håller jag en tumme för att få se mer av Maria.

Efter school funderar jag på att flaxa omkring lite. Ni vet, träna. Sjukt behövligt på min galet otränade kropp. Nu har jag ju äntligen kommit under det mytomspunna 70-strecket och det är dags att få bort de sista kilona. Jag har gått ner ungefär 18 kilo hittills, men än finns det mer att ta. Till sommaren har jag tänkt mig att jag ska vara nöjd. Beach 2011 låter töntigt, men det är väl lite så. Sommar 2011 och livet, det är snarare så jag tänker. Nu har jag äntligen fått fason på mig, då ska det fan fortsätta så!

Jag har kommit fram till att denna helg är lite fullbokad. Det är fint. Ikväll blir det pyjamas & vinkväll. Imorgon kom jag ju precis på att jag preliminärt ska på Handboll. Sen ska jag träffa Sara också, som ville dra till Gustavsvik och bubbla. Och före det åka till Marieberg och leta bikini till mig. Och så lite vin och tusenfalt snack på kvällen. Söndagen kommer ägnas åt sömn och förhoppningsvis lite genomspan i hemtentalitteraturen. På onsdag är det hemtenta ut. På torsdag kväll är det hemtenta in. Scary!

Nej, nu är jag sen som vanligt. Ska befinna mig på föreläsning om ungefär 33 minuter och jag ser än så länge ut som ett troll. Fult troll. Sjukt fult troll. Gotta fix!

Slip inside the eye of your mind,
Don't you know you might find,
A better place to play.

De där människorna man inte riktigt tycker om

Torsdag. Halv tolv. Nyss rullat ur sängen. Kissat. Ställt mig på vågen. Satt på kaffet. Kollat så min klantiga katt inte gjorde sig illa när han var... klantig. Lyssnat på fin musik. Sms:at med bästaste bästa. Startat en konversation på msn med en annan mycket underbar vän. Hon sminkar sig.

Nu tar snart det seriösa över. Det är dags att läsa läsloggar och ta fram minst två diskussionsämnen igen. Jag tror att morgondagens litteraturseminarie kommer bli sjukt mycket mer värt än förra. Mer intressanta ämnen att diskutera liksom. Vi håller tummarna för det!

Det är inte bara läsloggsmox jag ska fixa med idag, utan jag ska även försöka få fason på anhörigcaset med gruppsex. Vår lärare är flum total, så det ska bli lite intressant att se hur alla grupper lagt upp sitt "case". För det är egentligen så långt ifrån ett case man kan komma. Vi ska reflektera och diskutera kring frågor, leta lagar och koppla ihop det med någon vetenskaplig artikel. Eller ja, väva in en sådan artikel i texten. Case? Nej, precis. Inte direkt.

Ikväll blir det till att städa. Här ser ut som skräp. Jag förstår faktiskt inte riktigt hur jag lyckas. Det är grejer överallt och jag har typ inte gjort ett skit. Så är det iaf. Bara till att fixa!

Ajuste. Människorna man inte tycker om? Jag satt inne på bluebox och coolstuff igår. Där är sidor helt i min smak. Fantastiska små roliga och knäppa saker! Det bästa jag hittade var stora muffinsformar med Snorkfröken på. Helt sjukt söta! Och är man jag eller Åsa, så förstår man ännu mer hur fantastiskt roliga de är. Haha! Snorkfröken ja... Lite som en historia för sig? Eller kanske inte. Fast jo.

För våra drömmar, skål.

Tatueringen på rumpan kommer skina med sin frånvaro

Sådär, då var det onsdag då. En skitdag alternativt en kalasdag. Lite beroende på hur man ser på saken. Idag har jag hunnit med en promenad. Haha! Ja, det var väl ungefär det. Legat i sängen och myst massor med min fina Santos också. Fint som snus! Jag tycker om det där med schemalediga dagar. Särskilt när man inte har så mycket att göra, utan kan ta det ganska piano. Jag gillar piano.

Igår skulle det bakas Lisabullar och köpas pyjamasbyxor. Lisabullarna bytte skepnad och blev istället en kalasgod kladdkaka. Med andra ord inte direkt några ledsna miner, bara det att Lisabullarna faktiskt SKA bakas inom en snar framtid. Om de då inte byter skepnad till semlebullar (semmelbullar?) istället. Tiden får utvisa.

Så var det ju det där med tatueringen och planen för gårdagen. Inte att jag skulle tatuera mig alltså, utan att jag skulle köpa nya pyjamasbyxor. Och SOM jag köpte nya. Det var som... musik för själen att vandra in på affären. (Den sjunde i ordningen ungefär, eftersom inga andra affärer hade bra pyjamasbyxor!). Jag hittade ett par jätterosa pyjamasbyxor med flodhästar klädda som ballerinor på. Som skuttade! Alltså, kan man önska sig något annat? Skuttande/dansande flodhästar i ballerinautstyrsel, på ett par jätterosa pyjamasbyxor i strl XL?! Jag är kär i dem, på jätterikigt! Så nu behöver jag inte tatuera in en flodhäst på rumpan. Nu kan jag bara ta på mig dessa rosa skönheter. Själen ler, livet leker!

Nu ska jag ägna mig åt det jag hatar typ mest i hela världen: leta vetenskapliga artiklar. Det är astråkigt och de man hittar som faktiskt verkar bra, de har så klart inte köpts in av Universitetet. Ah well, jag har fixat det förr. Det ska gå igen. I can do it!

She's only happy in the sun.


Live and let die

Kaffet är färdigt, låtarna skrålar ur högtalarna och sovmorgonen har varit så otroligt värd. Här sitter jag iförd världens största mjukisbyxor och en sport-bh. Att klä sig snyggt för katten har jag sedan länge givit upp. Fram till klockan fyra vankas det plugg. Jag ska skriva klart en läslogg, lite egna funderingar samt leta rätt på någon eller några artiklar till torsdagens casearbete med gruppsex.

I eftermiddag ska jag leta mig ner mot stan. Jag ska inhandla ett par pyjamasbyxor, mest för att man inte kan ha för många. Sen ska jag försöka hinna upp till herr Ohlsson och köpa en noppare. Klädnoppare. Akutbehov! Otroligt bra grej! Efter så kallat runtfläng blir det till att handla ingredienser till mat och bullar och leta sig vidare. Ikväll blir det andra bullar. Lisabullar! Så att det blir!

Tyvärr kunde inte Gunilla leta sig hit imorgon, vilket gör lite ont i hjärtat. Jag känner att lite tid med henne hade varit otroligt behövligt. Fast vi kan väl hålla tummarna för ett besök nästa månad? Gunilla, hör du det? Nästa månad måste du komma hit!

Jag måste bara säga en sak... Jag låg i sängen och tänkte lite förut. Detta är en konstig tid på året. Ibland kan det vara skönt att glömma bort händelser och tankar och faktiskt bara gå vidare. Jag är glad att det är förbi. Tänk att något som kan få en att må så bra också kan få en att gå sönder. Jag är glad att det är the past och att jag idag är där jag är. En skön tanke. Jag är faktiskt ganska bra. Dumsnäll (!), men bra!

When the roof caved in and the truth came out,
I just didn't know what to do.

En saknad som gör så ont att det skär i hela kroppen

Alla hjärtans dag. Jag önskar jag kunda få krama om dig, Mormor. Säga att jag älskar dig mer än vad som är möjligt och bara få se dig le. Känna din närhet. Veta att du finns. Du finns alltid. Kommer alltid finnas! Fina, fantastiska, underbara, vackra och älskvärda människa. Varför finns du inte kvar hos mig, sådär på riktigt?

Alla hjärtans dag. "Kyssar med smak av geléhjärtan!". Fredrik. Kommer du ihåg? Jag kommer ihåg. Jag ska aldrig glömma, vill inte glömma, kan inte glömma, får inte glömma. Fantastiska lilla energiknippe, om du ändå kunde komma tillbaka och lysa upp mina dagar. Våra dagar. Allas dagar!

Man kan inte få allt, det har jag lärt mig. Men när jag tänker på er, så vet jag att jag har fått uppleva en underbar tid med er två i mitt liv. Och det är allt. Allt som betyder. Ni betyder. Mest!

Ni fick mig att le, att må bra. Nu får ni mig att gråta. Gråta för att det gör så förbannat ont. Det är helt otroligt hur mycket jag saknar er.

Min tjocka sambo

För några månader sedan hade jag och en klasskompis en diskussion om hur feta våra katter var. Vid den tidpunkten hade jag aldrig vägt Santos, eller åtminstone inte i ett ögonblick som jag senare valde att bära med mig. I så fall hade jag alltså glömt bort det. Annika, min klasskompis, tror jag hade vägt sin lilla tjockiskatt i en plastbunke eller plastpåse på matvågen i köket. Jag skrattade lite och insåg att min lilla Pälsson hade hatat mig om jag gjort det.

När jag kom hem samma eftermiddag ställde jag först mig själv på vågen och efteråt upp på vågen igen med Santos i famnen. Han vägde 4,8 kg har jag för mig. Idag fick jag återigen för mig att väga honom. En kraftig viktuppgång på ett hekto! 4,9 kg! Min lilla tjockis!

Min fina tjockis är i 75% av fallen den bästa sambon man kan ha. I de sjuttiofrem procenten ingår inte när han bajsar, klättrar i persiennerna, äter blommorna eller hoppar på mig när jag sover. I övrigt är han nog den bästa katt man kan tänka sig. Och det bästa av allt? Han tycker om mig mest av alla! Något som är väldigt tydligt på somrarna och över jul, då vi är i Åmål. Var är Santos? En meter från mig, även om jag ligger och sover och Mamma och Thomas grejar på nedervåningen. Nära mig, min lilla tjockis!



Min sjukt söta lilla tjockis-sambo!


Veronika bestämmer sig för att dö

Idag är en snöig schemaledig hemmapluggsdag fylld med tankar. Jag inledde denna torsdag med att sova en sjuhelsikes massa timmar. Att ställa alarmet på 10.15, men inte lyckas vakna till liv förrän 12.30 får väl ändå ses som en bedrift? Om än en något negativ sådan, så klart.

Efter det läste jag ut Birros bok. En bok som jag inte alls kommer vilja läsa igen, eller rekommendera heller för den delen. Jag vet inte om jag vill sträcka mig så långt som att säga att den var värdelös, men inte vill jag yttra några positiva ord om den heller. Det var en bok som man inte riktigt behöver läsa helt enkelt. Nu har jag dock läst ut den och jag ska under morgondagen skriva en läslogg. Så var det med den saken.

Jag har även hunnit med (eftersom jag gör allt för att rymma från plugg) att titta på en film. En film som är baserad på en bok jag läste i somras. En BRA bok, bör tilläggas. Veronika decides to die. Veronika bestämmer sig för att dö. Original. Svensk översättning. I nittionio fall av hundra är böckerna bättre än filmatiseringarna av dem, så också i detta fall. Fast nog är filmen sevärd alltid, det råder det inga som helst tvivel om. Även om jag tycker att ni ska läsa boken först. Snälla, läs boken? Den gav åtminstone mig lite perspektiv. Jag tycker om när böcker (och filmer också för den delen) får mig att tänka till. Att börja omvärdera lite, även om det bara är för en stund. Lite därför tycker jag om den. Mycket.

Nu har jag letat rätt på arbetsterapeuternas bibel "Willard & Spackman's Occupational Therapy" och börjat läsa kapitlet om aktivitetsanalys. Det är många engelska ord skrivna på många sidor. Engelska sådana. Då måste man ha tankarna med sig, vilket jag inte har för fem sekunder. Därför tänkte jag istället ta på mig raggsockarna och börja laga lite mat. Magen har pratat med mig en stund och apelsin/keso-hittepå't den fick nyss tycks inte vara nog.

Potter och hennes lag vann för övrigt handbollen igår. Jag satt på läktaren och skrek, applåderade, var glad och stolt. Tänk vad duktig hon är, min fina vän! Visst får man väl vara stolt över sina vänner? Klart man får! Och det är jag verkligen!

Vi lever!

Nu är natten över och det har gått över förväntan. Santos lever, jag har inga blåmärken (på grund av Megan Fox alltså) och Megan Fox är fortfarande intakt. Att sova med en viloortos är dock lite småklumpigt. Eller ja, det är jätteklumpigt. Jag vaknade ett par gånger när jag skulle vända mig och fick lyfta armen i rätt position. I övrigt har det inte varit några svårigheter. Kanske att somna, men eftersom jag var tröttheten själv gick det ändå rätt bra.

Det ska bli kul att se om det är någon mer i klassen som lyckats ha på sig sin ortos i natt. Evelina lyckades, läste jag på facebook. Hennes ortos heter Östen med resten. Det kom jag på. Och som ni förstått heter min Megan Fox. Det har jag också kommit på. Man får välja sina strider! ;)

Åhå! Ikväll är det handboll som gäller. Jag har fått med mig ganska många, så det ska bli helt stört roligt. Äntligen ska jag få se min fina vän spela! Woah! [Pott, Pott, Pott, Potteeeerrrr!]

Ortostillvekning med en död eller skadad katt som följd?

Idag var det metodövning på KTC igen. KTC bryter så snyggt av det vanliga med föreläsningar, inlämningar och en himla massa ord. Det är avkopplade för hjärncellen, även om man så klart måste tänka och koncentrera sig till tusen. Kanske att det är en annan del av hjärncellen som jobbar? Jag tror det.

Vi skulle i alla fall tillverka ortoser man har när man sover på nätterna. Jag parade mig med Malin (sanning med modifikation) och försökte få till något som liknade det arbetsterapeuten från handkirurgen precis instruerat och visat oss. Vi fick kämpa ett bra tag. Vi skulle mäta, lägga till, rita, värma, klippa, värma, forma, snurra, fixa till valvet inuti handen, göra en lutning vid fingrarna så inte lillfingret "åkte in" mot de andra , klistra på kardborrefästen, klippa till band och snygga till kanter. Det gick kanoners, även om det som sagt tog en stund.

Nu är planen att vi ska sova med dessa viloortoser i natt, för att kunna göra justeringar imorgon. Plus att det är bra att känna på det man senare kommer be patienterna att använda. Det där med förståelse är att föredra, det har jag lätt lärt mig! Det dumma med att sova med denna stenhårda grej på handen, är väl att jag kommer ha ihjäl min katt i natt. Jag lär väl lägga armen om honom precis som vanligt, med skillnaden att det kommer göra ont på den lilla stackaren. Vi får väl se om vi lyckas överleva natten. Jag återkommer med uppföljning imorgon...

Efter förmiddagen på Universitetet har jag lyckats plugga, sova, plugga, diska, handlat på Willys, börjat tvätta och fixat till havregrynsgröt. Egentligen var det tänkt att jag skulle käka lax. Tog upp det förut, eftersom jag behöver matlåda imorgon. Fast är man sugen på havregrynsgröt så är man och två matlådor med lax är ju inte fy skam. Ingen sorg, med andra ord!

Imorgon blir det föreläsning 8.30-15.00. Efter det följer Malin och Peter (Johanna) med hem. Blir till att umgås i väntan på att tiden ska gå. Halv sju ska vi spana in Potter som ska spela handboll. Match. Som bara fan! Om vi ska heja? Så att vi ska!

   

Först har ni Malin, med ortosen jag tillverkade. Sen har ni ett styck jag (som ser helt störd ut), med ortosen som Malin tillverkade. Sist men inte minst har ni våra plastmaskotar Orvar och Torsten som såg dagens ljus idag! En fantastisk dag på Universitetet och KTC, inga tvivel!


Perversa kort, fina skratt och en förkyld näsa

Vilken dag! Det började med att jag var det tröttaste stycke till människa ever. Jag funderade på att skita i KTC-grejen vi bokat in, för att kunna sova i några timmar till. Tog mig dock i kragen efter dryga halvtimmen och släpade mig själv in i duschen. Blev lite sen till Universitetet, men ingen större skada skedd.

Vi övade på de manuella förflyttningar som vi ska kunna till redovisningen och jag tyckte nog att vi hade rätt bra kläm på det hela. Efteråt fixade vi klart casekommentarerna, som ska vara inne den 17e Februari. Skönt att vara ute i god tid! Det innebär att vi resterande två schemalediga dagar denna vecka faktiskt kan vara hemma. Vara hemma och läsa. Och det viktigaste av allt: sovmorgon!

Då vi var på KTC lyckades Malin lokalisera en snopp. Bland annat. Det blev ett MMS till fru Bergh, som förmodligen uppskattade vårt lilla tilltag. Vi lyckades även med konsttricket att skratta oss igenom dagen. Vi i gruppsex är bra på det, inga tvivel.

Dog i sängen gjorde jag också. Hann hem, äta, dricka kaffe och läsa lite. Sen var det kört. Tror ni det var skönt att sova eller? Helt underbart! Och apropå läsa och sova är det precis vad jag ska göra nu. Sängen - here I come!

Här har ni en bild på min sambo Santos. Är han inte gudomligt söt?!


Kaloribomb främjade motion

Planer i all ära, men ibland kan man faktiskt göra om dem lite. Efter gårdagens kaloribomb a la Agne, så kände jag att en promenad var att föredra. Jag kände även för att krama lite på finaste Malin, så jag kombinerade nytta med nöje. Traskade upp till henne, umgicks lite och gick sedan hem igen. Det där med att umgås med genomsöta människor är ju helt fantastiskt. Människor som får en på bra humör bara genom att vara i närheten. Sådan är min Malin. Lite som en av de bästa människorna som finns, det är jag hundra procent säker på!

Nu har jag pressat i mig lite kvällsmat. Min paradrätt tacos. Kylskåpet bestod av köttfärs och grönsaker, så valet av middag var inte direkt svårt. Plus att det är svårt att misslyckas. Och efter gårdagens uppschwung i matlagning, så hade ju ett nerköp varit nära till hands. Tacka vet jag tacos.

Imorgon ska gruppsex (aka det felstavade utländska lammet) vara ambitiösa och besöka KTC för att öva på manuella förflyttningar. Läste nyss igenom instruktionen för avslutandet av senaste caset också, så tror även att vi kommer trixa med det. Att få lite "fri" tid till hemmaplugg är ju att föredra.



Här är ytterligare en bild på Therése och mig själv från igår.
Är vi inte fantastiskt snygga?! ;)


Finbesök och myssöndag

Igår gjordes inte många knop. Jag hade tänkt plugga lite, men det enda jag gjorde var att läsa ett kapitel i den skönlitterära bok vi ska ha till nästa litteraturseminarie. Men har man sagt att man ska ha MINST en ledig dag i veckan, så är det nog ganska så okej ändå.

På kvällen fick jag finbesök i form av Sofia och Ane. Eller ja, Agne som hon numera heter. Fantastiskt! De hade hoppat in på Willys och länsat hyllorna på onyttigheter. Eller ja, något åt det hållet i alla fall. Det blev glass, bananer, jordnötter och jappsås. Jappsås liksom, vad fasen är det?! Jo, det är sås som tillverkats av... JAPP! Varm sådan. Det var helt otroligt asgott och spärrballongkänslan efteråt var ett faktum. Fast det var lördag och då är det okej!

Tilläggas bör också att jag faktiskt lagade mat igår också. Vettig mat! Det där räkhittepåt som min söta granne introducerat i mitt liv. Det funkade finfint att göra på turkisk yoghurt modell light. Så inte alls jättefett! Och det blev fan gott! Nästa gång ska jag ta ett glas vitt till, då blir rätten än mer fantastisk.

Idag har jag haft en sovmorgon som heter duga. Vaknade först strax innan kl tio. Läste några kapitel i boken och blev sedan trött igen. Somnade. Vaknade klockan två! Där kan vi snacka värd sovmorgon! hihi. När jag vaknade läste jag lite till och nu sitter jag här och mysfrukostar mig. Det enda som saknas är ett glas apelsinjuice. Färskpressad. Ge mig!

Planen för eftermiddagen och kvällen: boka tvättid, diska, läsa Birro och såklart titta på Solsidan och en film. Helger me like!

Photo shoot

Det där med att dammsuga när man är sjuk är absolut inte det enklaste i världshistorien. Eller ja, det blir väl inte svårare bara för att man är lite förkyld. Men man mår ju verkligen skräp efteråt. Jag var kallsvettig, fick ont i huvudet och mådde allmänt skit. Inte okej! Så det blev till att slänga mig i duschen för att fixa fram lite freshness.

Filmkvällen var nice och filmerna var flera. Frida, som en film hette, var dock allmänt konstig. Det där med att snacka bort filmer är väl inte att föredra. Tacka vet jag Million Dollar Baby och I rymden finns inga känslor. Jag tycker om att kolla på sjukt bra och söta filmer!

Idag var jag tvungen att rulla ur sängen alldeles för tidigt. Har man lovat bort sig till sina vänner, så får man bara bita i det sjukt sura äpplet och göra som man sagt. Photo shoot var planen och jag hade lovat att hänga på. Det var något om att se till att Potterlove skrattade på korten som togs. Och det gick ju med framgång! Hon skrattade och korten blev helt sjukt fina. Konstigt vore väl annars, med tanke på att hon är söt som en docka!

Nu ska jag nog dra igång en film, mysa ner mig under ett täcke och försöka kurera mig lite. Senare blir det lite plugg och ikväll ska jag göra räkgryta och titta på Melodifestivalen. Mysigt!



Jag fick vara med på några kort också. Här driver vi med varandra, vilket resulterar i skratt.
Som alltid. Och precis då tar Evelina kort. Jag tycker iaf att kortet är charmigt!
Och ja, det är väl lite såhär jag och Potter är. Finurligt glada! ;)


En Lisa kan om hon vill

Litteraturseminariet är över och det gick väl helt okej. Inte alls farligt och att om någon månad vara ordförande känns inte hemskt för fem sekunder. Jag tror bestämt att jag och Therése kommer göra ett bra jobb. Skön "smågrupp" man hamnat i. Jag gillar pratkvarnar, då får man ut långt mycket mer av det. Annars babblar jag bara på för att det inte ska vara tyst och många gånger blir det bara struntprat. Så tummen upp för gruppen!

Efter seminariet blev det till att sitta kvar och umgås med fina klassvänner. Samtalsämnet som efter en stund började umgås med oss var väl inte helt okej. Särskilt inte med tanke på att det var många obehöriga öron runt oss. Men ibland måste man väl helt enkelt bjuda på sig själv. Jag är rätt mycket den jag är and that's that!

Nu har jag precis tryckt i mig lite mat. Fixade till kycklingfilé (som legat i marinad över natten) och wokgrönsaker. Jag förundras varenda gång jag gör kycklingfilé i ugn, hur jäkla gott det faktiskt blir. Jag som verkligen inte kan laga mat?! Skönt att man kan lyckas med något iaf!

Diska, dammsuga och plocka iordning blir det nu. Ikväll blir det film och godis! :) Och imorgon blir det till att leta sig upp tidigt, eftersom jag lovat att vara rolig så Potter ler på bilderna. Återkommer på det där sista, så ni förstår vad jag snackar om. Nu kallar dock disken. Skit.

Mamma tipsar!

Jag fick ett mejl av min kära Mamma förut:

"Skala apelsin/er och skär i bitar i en skål
Strö över lite socker så saftar de sig lite mer
Strö över lite vaniljsocker (för mycket gör det beskt)
Låt stå en stund o safta till sig
Lägg i Keso
Rör om
Njut!

Nästan som apelsinris.
Mättande o inte speciellt mycket kcal om man tar MiniKeso."

Hon är allt för fantastisk, min Mamsetrams. Saknar henne som fan gör jag också! Detta lilla "recept" ska testas strax. Apelsinerna får gotta till sig under tiden jag masar med läsloggen. So long!



Sjujäkla fin är hon också, den äldre versionen av moi!  ♥


Lite som ett kaos

Hujedamig vilken vecka det har varit hittills! Nog för att jag bara har mig själv att skylla, men det tar ju inte direkt bort pluggbördan som varit ett faktum. I måndags och tisdags var det Hjälpmedelscentralen från 8.30-16.00 som gällde. När jag sedan kom hem var det bara till att försöka få till en läslogg. Och att förstå de jäkla texterna efter alla timmar av lyssnande är faktiskt ganska svårt. Halv ett i tisdags natt gav jag upp. Nog för att den blev skit, men jag orkar inte riktigt bry mig. Jag tror inte vi behöver göra om dem, men om så blir fallet får jag ta tag i det då.

Igår var det plugg med det utländska felstavade lammet som gällde. Case Malte skulle ordnas till, samt en tillhörande aktivitetsanalys. Mina söta klassisar skickade hem mig lite tidigare. Jag såg nog allt annat än pigg ut, plus att jag mådde skräp. Det är inte okej att vara sjuk! Hoppas det håller i sig såhär och inte bryter ut och blir katastrof. Det har jag INTE tid med!

Idag ska jag läsa läsloggar, hitta gemensamma faktorer, skillnader, skriva ner lite frågeställningar samt skriva ner referenslistan till Maltecaset. Ikväll ska jag träffa Sofia, vilket kommer bli helt underbart. Har jag sagt att hon är en av de bästa människorna som finns?! Well, she is!

Helgen är snart här, men ändå känns det som en smärre evighet dit. När den väl är här, så tror jag det kommer bli kalas. Filmkväll på fredag och photoshoot på lördag. Resten av den lediga tiden kommer inte vara ledig, då ska det pluggas!



Såhär asheta var jag och Malin på Hjälpmedelscentralen. Permos is the shit!


Someday, somehow

Många grejer är helt sjukt bra. En sjukt bra grej är den äppelformade äppeldelaren jag fick av min fina Mamma för några år sedan. Att äta äpple är ju sådär lagom trist, men med delaren blir det sjukt mycket bättre. Stort plus på den!

För övrigt pluggar jag läslogg och har väl inte tid att blogga. Jag återkommer. Someday, somehow.

Asbra sak!


RSS 2.0