inbrott?!

Diskberget har, i vanlig ordning, blivit otroligt stort. Detta pga mitt totala oengagemang, jag HATAR att diska. Nyss bestämde jag mig dock för att ta tag i det hela, lite helgfint måste man väl få ha. Vad tror ni jag gjorde för skrämmande upptäckt?

Ett KEXCHOKLADPAPPER i slasken!!! När åt jag kexchoklad senast, måntro? Ehm, måste nog ha varit långt innan jag flyttade in i denna lägenhet. Så var i helvete kommer det där förbannade pappret ifrån? haha. Mysterier på hög nivå.

Innan jag får riktigt svar så skyller jag på hustomten. Känns bäst så.

Mysförmiddag med Icka idag, vilket var himlans trevligt. Måste göras om inom snar framtid. Kanske med glögg? :) Alla kaffekoppar, promenaden dit och gårdagens matbrist har dock gjort hela mig skakig. Benen skakar och det är svårt att skriva nu. Varför ska just jag av alla vara så jäkla lättpåverkad? Fuck it! Aja, tur att det vankas mat om en halvtimme. Så den där kröppen blir nöjd.

Snosfri helg, vilket suger getapung. Men men. Har gjort det bästa av situationen, och idag vankas det idolkväll med Therese och imorgon jobbfest med tvåan. Kalasersran!

Nej, plocka iordning var det ja...och sen mat. [OCH SEN KOMMER MIN DATOR HEM!!!!]

Congratulations Daddy!

Hipp hipp hurra för Pappsen som fyller femtio! :)

Dagen har självklart tillbringats med Papi, och jag följde med på vad han ville. Högst upp på listan stod "LÄMNA STAN!". Sagt och gjort. Imorse vid kl nio kom han och hämtade mig, sen bar det iväg till Karlstad. Vandrat runt i massvis med affärer, många som jag helst inte skulle vilja besöka igen. Tänk Biltema, någon jäkla båtaffär, Claes Ohlsson överlänge och någon annan struntaffär med massa skruvar/fritidskläder/rep och annan dret. Men som herrn sade, "det är MIN dag - så då gör det inget att du inte gillar affärerna". Så sant! :)

Efter massa affärer var det dags för mat, som för min del bestod av kycklingfilé, potatis och gorgonzolasås. Riktigt gott faktiskt! Hade egentligen planer på bio efter detta, men den gick så sent. Tur hem till stan istället, och när vi nästan var hemma ringde Farmor. Hon och Lindeman (Malte) hade gjort två pajer och satt och höll tummarna för att vi skulle komma dit. Sagt och gjort, vi tog med oss den inköpta tårtan dit. Urmums på toppnivå!

Mobilen hans har gått varm kan jag lova. Även okända nummer ringde, och han lade glatt tillbaka den ringande telefonen i fickan. Uppenbarligen farligt att tacka för ett grattis? :) Söt han.

Så vi får väl hoppas att han var nöjd med sin dag iaf. Tröjan han fick av mig verkade han uppskatta, för han tog den på sig direkt.

Jag och min far må ha haft "a rocky road" förr, men det har blivit så otroligt mycket bättre. Han är ändå min Pappa, och jag är överlycklig för att vi har kommit förbi det som varit.

[har hittat två ursöta bilder på honom som barn, men kan tyvärr inte lägga in dem när jag har denna pygmédatorn. så det får vänta till i helgen då jag får min alldeles egna, normalstora, dator. lôver, det är värt väntan! tss.]

Fötterna ömmar, likt en tants. Så det är väl dags att sova tidigt, likt en tant! :) Natti på er, sötsaker.

korkat med "Efterlyst"?

Sedär, nu börjar det faktiskt bli ordning på torpet. Och det gillar jag!

Min bättre hälft sitter i en bil på väg till Stockholm, vilket faktiskt känns jobbigare än vanligt. Tre veckor till vi ses igen, men då kommer hon inte längre åka hem, utan stanna här med mig. Sambo, det klingar fint det. :) Det gör saker och ting mindre jobbigt iaf!

Helgen = perfekt på alla sätt och vis. Blev väl lite väl mkt av goda drycker i fredags, vilket resulterade i att jag halvt däckade i soffan. Några timmar senare släpade jag med mig mitt tunga huvud till sängen, knaprade ipren och somnade. Sen fit for fight efter några timmar igen. Susen!

[måste bara höra, om det är någon som tänkt som jag. rosa bandet-galan går på trean... varför inte ha en sån gala på typ SVT eller fyran? ja, någon kanal som alla har tillgång till. eller så kanske det bara är min sega mor och hennes sambo som saknar de flesta kanalerna?! samma sak med efterlyst, som också går på trean. varför just trean? fler personer skulle kunna se galan/programmet och hjälpa till. skänka pengar, eller kanske hjälpa till att lösa ett brott. finns förmodligen en hel del anledningar, jag tycker bara det är korkat. detta har retat mig bra länge kan jag ju säga iaf. aja, nu fick jag det sagt iaf.]

BOLLKROPP!!!

Ja, för er som träffar mig med jämna mellanrum har ju självklart sett att bollkroppen är kvar. Skippandet av godis har inte gjort nåt större, förutom att jag faktiskt kan klara en fika UTAN att ta något till kaffet. Bra mig, fint framsteg.

Jag har snarare gått upp ett kilo, än ner flertalet. BAJS! Så nu försöker jag lite mer på riktigt.

Mål 1: gå ner två kilo på två veckor. borde funka.

IKEA med Jojjo och Icka imorgon då, ska bli trevligt. Flaskor till glöggen och mattor tillbadrummet är det som står på att-köpa-listan.

Nej, nu ska jag vila i en timme och sedan tillbaka till jobbet igen. Charm på hög nivå? hm. Ibland kan man ju undra vem som faktiskt är rörig på det där stället. De som egentligen ska vara det, eller de som verkligen inte ska vara det?! Sanslöst...


Och min halvblinda snos är hos optikern. Good luck! tss.


planeringstajm?

ÄNTLIGEN!! Yes, nu kan jag äntligen börja planera lite. Har fått schema året ut, vilket innebär att jag vet precis NÄR jag ska jobba och när jag är ledig. Perfect! En månad tillbringad på 1A och en månad (och förmodligen fler) på 2D. YES!

Nu slipper jag runthopp på typ tre avdelningar eller fler. Och om jag skulle vilja, så slipper jag freetime. HEUREKA! hihi. Time for celebration maybe?

Nu är det iaf färdigdiskat och jag funderar på att ordna till en köttfärslimpa innan jag hoppar iväg till jobbet. Har köttfärs i kylen som måste trixas med, och jag orkar inte masa i smärre evighet - so a loaf seems like a plan.

Mumsig efterrät, snyggt sällskap i form av Icka och Jojjo samt kaffe, det var min gårdagskväll. Innan det flängde jag och Marie runt, meget nice.

S, du finns i mina tankar.

glädjande besked

Helgen har tillbringats på bästa sätt, with my beloved. Åmålsmarknaden krävde ett besök av oss i lördags, och vi vandrade hemåt efter en dryg timme med fjorton par strumpor, fyra kokosbollar och gardiner till hela fyra fönster i händerna. Jag var skitnöjd och Lizette ville nog helst spy. Aja, sånt man får ta när man bor i en liten stad. MARKNADER!! :D Iiiih, mys på hög nivå.

Igår, söndag, var det kalas för Thomas mamma Inger som fyllde 70 år. Jag åkte dit med Mor & Thoms i samma veva som älsklingen åkte hem till stockholm. (Möh!) God mat, frukt och tårta. Under kalaset kom jag på idén att göra egen glögg. Något som jag senare under kvällen inhandlade alla "ingredienser" till. Potatisen skulle frysas under natten, så imorse var det bara till att sätta igång.

Svagdricka, potatis, socker, jäst, kardemumma, russin, nejlikor, ingefära, en övertäckt hink och ungefär fyra veckor är vad som behövs - sen är den klar. Väntar med spänning, hoppas den blir god! Stark och god är vad jag hört att den ska bli iaf! Mumma!

Ajuste, det där glädjande beskedet. Pappsen ringde förut, och berättade att en fågel viskat att min dator är klar. DEN HAR BLIVIT FRISKFÖRKLARAD!!! ...och är nu utskriven från affären. Nu är det bara resan hem till moi som ska göras! Som jag har längtat. Nu är det bara till att hålla tummarna att min musik och mina bilder finns kvar i den.

Kanske ska ta och städa, så att det blir fint här. Och så ska jag hålla tummarna för lite glöggdofter! :) Myspys!

besviken

"Det har jag vetat länge." och/eller "Jag lovade att inget säga." Okej, men det låter ju tiptop. Kanske bara JAG som tycker det är viktigt att få veta? Ingen som förstår det eller?

Jag blir så jävla ledsen. Att du inte skulle berätta, det fattar väl jag också. Fegheten är väl enorm. Eller vad fan man nu kan kalla det. Det drabbar väl inte mig? Men att ni andra ändå kunde knipa käft om en sådan grej? "Jag är säker..." Det kanske är upp till mig att bedöma? Undrar hur kul ni hade tyckt det varit om vi vänt på historien...

Jag må överreagera, men då får väl så vara fallet. Förtroende, visst. Men till vilket pris?

Nu ska jag jobba i fem timmar till, och sen ska jag begrava mig i hennes famn. Då känns det iaf bättre.

she did it!

Woah, hon kom in på utbildningen! Så jävla underbart!! Jag får jobba på schema, och hon går en utbildning i ungefär tre och en halv månad - sen är det bara till att söka jobb. iiiih. Allt känns så jäkla bra just nu! Om bara biljäkeln kunde flörta till sig en köpare också, så vore glädjen total. hihi.

Annars har jag väl inte så mycket att tillägga. En trevlig dag på jobbet idag, och förmodligen likaså imorgon. Inget att klaga på där inte. Förutom för många kvällsturer på rad.

Snosan min, så jäkla bäst! Älskar dig!

ledig

WOHOO! Jag är ledig idag. Känns tiptop! Började dagen med en fin sovmorgon till 11:18, sen pep mobilen. Tio minuter senare knackade Marie på dörren, fikatajm. Nu har hon lämnat mig, skulle till IKEA med Mor och syster Frida.

Själv ska jag in i duschen, för att även jag ska dra till IKEA om en stund. Fast då med min Mor och utan Frida. Antar att vi kommer ses där :)

Idétorka till bloggen. bah. Ber om ursäkt för sjukt tråkigt inlägg.

Men vet ni vad, jag är iaf KONVERTERAD!!! hihi. Alltid något.

rosa eller blåmönstrad?

Bah, är det inte det ena man funderar över - så är det förmodligen det andra. Så, nu håller jag på och velar om arbetskläder. Ska jag köpa en skarpt helrosa arbetströja, eller en som är blå med lite mönster på. Råder delade meningar bland de jag redan frågat. Gah! Total beslutsamhetsångest härnu.

Annars kan jag väl meddela att idag är dagen då jag blev konverterad. Lycka! Eller ja, lycka fram till ett styck arbetskompis fällde kommentaren "Ni blir nog varslade om ett par månader."  Tack Marina, det värmde!! ;P Jag ignorerar dig och är glad istället, tror det blir bättre så. hihi.

Tröttheten övervann det mesta förut, och jag somnade strax innan fyra. Vakna var väl uppenbarligen inte en plan värd att genomföra förrän kl halv sju. Så hur fan jag kommer kunna somna senare ikväll, det kan man ju undra. Får väl spana på Paradise Hotel, det slutar ju aningen sent.

Om man kommenterar bloggen kan man väl iaf skriva vem man är? Så "läsare" - who are you?

konvertering del 3

haha. Min blogg är nu, om möjligt, ännu tråkigare än vanligt. Jobb, jobb, jobb. Ja, idag var iaf dagen D. Anställningsavtalet skulle skrivas på! Inte för att jag kommer bli mer rik av att gå på månadslön, utan snarare för att procenten skulle vara klar och inte som ett spel på lotteri.

Så, för ungefär en timme sedan skrev jag på avtalet. Jag kommer nu bli konverterad på sjuttiofem procent, oavsett vad som händer. Wihoo! :) Så nu kan jag äntligen sluta tjata om denna jävla konvertering.

Nu är det bara till att hålla tummarna att jag hamnar på Illern, och inte någon annan stans i stan. Vore ju aningen segt. Men jag tror och hoppas på Illern.

Och förutom placering ska jag också hålla tummarna om att Lizette kommer in på utbildningen. Då vore lyckan gjord! :)

Ooops, råkat glömma att fylla i kassakort märkte jag. Dret! Måste fylla i från slutet av Juli, men det är väl så det blir när man glömmer lösenord. Får antagligen en fin lön denna månaden iaf. Timlön för augusti + månadslön för september + stämplingspengar från slutet av Juni - mitten av september. hihi. KALAS!

Magen kurrar, tacos nästa!

bakisvarning, om än låg

Jag tittade mig i spegeln, och såg att jag hade mat i håret.

That's pretty much it.

del 2: ännu mer konverteringsmas...

Ja, vad ska man säga? Från total irritation, till delade känslor till kräkvarning. Vad har just jag gjort för fel?

Ni som känner mig, eller iaf jobbar med mig, vet ju att konverteringen snart är ett faktum. Efter miljonmas så kom det fram lite nya uppgifter, som jag inte haft en aning om. Okej, då visste jag vad jag hade att gå på. Skulle få fast på ca 93%. Fine by me. Det stämde väl i ungefär två dagar, om ens det.

Ny dag, nya bud. Nu hade de fått in mer tjänstledighet, så fler dagar till Lisa. Lika med högre procent på schema. Dags att skriva papper kanske? Eller är det försent?

Det skulle tydligen gå prima, och det var även något jag råddes att göra. Perfect! Sen var det ju det här med regler och lagar. Fick inte jobba så och så många dagar i rad. (tre lediga dagar utav sexton) så det var tvunget att ändra. Så jag blev tvungen att jobba dagar jag eg inte kan. Men vad gör man inte? Skulle ju bli konv på 82%. Kalas.

Sen ringde jag kontoret igen, för att få reda på arbetstider under helgen. Nya bud - IGEN!!! Kunde inte bli konverterad på högre procent än sjuttiofem, för högre tjänster är väldigt sällsynta. Men eftersom jag ändå bara blir konv på sjuttiofem, inte fan tänker jag jobba då jag eg inte kan. Så frågade om jag kunde få vara ledig nu på söndag ändå. Vad tror ni? Hon blev irriterad och mumlade fram att hon var tvungen att räkna på det.

GAH! Jag blir knäpp! Har jag inte haft nervös mage förr, så lär jag ju fått det nu. Om inte, så står den för dörren och väntar på ytterligare ett bakslag.

Jag vill ju bara veta hur det blir, att det ska bli bra. Hoppas jag kan få skriva på papper imorgon, så jag kan slappna av under mina lediga sekunder i helgen.

Dagen började ju katastrofalt också, till råga på allt. Skulle börjat halv tolv, men de ringde halv åtta och väckte mig. Komma och jobba nu? SNÄLLA SÖTA RARA DU?! Så, halv åtta till kvart i fyra på Illern - Lisa is tired. BIGTIME!

(om ni inte förstår det jag försökt förklara, så förstår jag er. jag gör det knappt själv. och förmodligen har jag fått något om bakfoten, så de sparkar mig väl nästa månad eller nåt. med min tur så...)

RSS 2.0