tokrolig festival ^tusen

Jag saknar den fräna doften i näsan. Tänk bakfylla, sprit, urin och lera blandat med den underbara doften efter att det har regnat. Tillsammans med tåg som åker förbi varje kvart och under dagtid tutar som idioter. Mycket folk som festar och är galna och vinkar, klart man tutar. Vad är annars anledningen till att stå på tutan? Hade jag varit lokförare hade jag tutat även på natten, det blir inte roligare än man gör sig. Och viss förstörelse är redigt kul!

Detta i kombination med tusen och åter tusen av underbara människor. Och vi träffade bara ett axplock av dessa. Alla fick vi våra favoriter, men den som fastnade hårdast i mitt hjärta är Karlsson på taket, även kallad Matte. Och han fastnade nog lika totalt i mitt hjärta som i Idas och Fridas. Tänk er en... Ja... Nej, det går inte att förklara. Det är Karlsson på taket, och jag älskar honom totalt.

Det var iaf fem underbara dagar. Fem underbara dagar tillbringade med Ida, Frida, Karlsson på taket, Johan och Jesus. Och självklart en massa andra människor. Festivalen inleddes med sprit på tåget upp, och avslutades med en hel del sprit på tåget på vägen hem. Träffar man en het Pokémon från Storfors som bjuder på sprit, är det bara att tacka och ta emot. Och han fick ju faktiskt riskakor som tack. Med ostsmak, måste tilläggas. Gott så det förslår.

Damien Rice. The Ark. Timbuktu. Dia Psalma. Nationalteatern. USCB Allstars. Snook. Vader. Eling Sigvardsson. Anna Ternheim. Thomas Di Leva. WINNERBÄCK! Lars Demian. Asta Kask. Bo Kaspers Orkester. Iggy and the Stooges. Backyard Babies. Jason Mraz. Melody Club. Total extas måste jag säga. I've seen them all!

Pannkakslasse, en brud som var bland det konstigaste jag någonsin träffat. Helt underbar dock, och festival personifierad. Och alla som vill vara, tycka och tänka som vår kära Pannkakslasse måste tänka på följande. "Alla är vi ju människor!" Hon var vacker i själen, och grunden till tusen skratt. Hon och Runkrobban och några till.

Jesus alldeles egna hovräd var något bland det roligaste jag fått uppleva de senaste tio åren. Tänk er en lång och smal kille med långt mörkt hår, insvept i en leopardfilt. Tänk er honom springandes runt på campingen sista natten, letandes efter nödvändiga saker. Vi skrattade totalt, jag nästan så jag spydde. Fint avslut på en underbar festival.

Och faktiskt, jag ska verkligen tillbaka nästa år!

RSS 2.0