plugga plugga plugga

Idag är en schemaledig dag. De är faktiskt ganska sköna, men jag tycker det är lite väl svårt att hitta motivation att sätta sig med böckerna. Idag har jag dock lyckats med bravur! Har bestämt mig för att försöka ta mig hem till Åmål i helgen, något som innebär att jag måste plugga som en blådåre fram till dess.

Läste inatt ett av de två kapitlen som vi ska ha läst till imorgon. Allt för att få mer tid till annat plugg idag. Har precis läst en artikel som vi ska ha i artikelstudien, och har nu precis fixat lite kaffe - allt för att ha ork och koncentration nog för att läsa och förstå nästa. Sen blir det ytterligare ett, om inte tre, kapitel i boken om forskningsmetodik. Rätt trist, men med rätt motivation funkar det allt.

Jag trivs i Örebro just nu. Underbara människor, kul klass och underbart konstiga matvanor á la moi. Det enda som stör mig är en av de två lägenhetskompisarnas eviga tjat på att äta tillsammans. Snart ger jag henne en pistol i för tidig födelsedagspresent. Tror ni hon fattar vinken? Det tror inte jag.


funderar

Lisa has got a pounding headache. FUCK! Jag som hade tänkt vika dagen åt 'Vetenskapsteori för nybörjare'. Well, har hunnit plöja några kapitel åtminstone. Nu är det kaffepaus med tumhållning om att skall-E-bank ska hitta en ny vän. Tillika ovän.

Igår var det taco-kväll med klassen. Något som var hur jäkla trevligt som helst. Urskön klass man går i, synd bara att man inte lärt känna alla än. Pratade iaf med några fler igår, och bestämde att vi imorgon skulle ha gemensam förfest. Att förfesten kommer äga rum i någon okänds korridor på Studentgatan, låter jag vara osagt.

Måste erkänna att det är skönt att komma från allt prat i Åmål. Fick häromdagen frågan "Vad har du hört egentligen?", och kunde helt ärligt svara att jag inte hört ett skit. Att folk pratar därhemma, det vet jag ju, men jag har verkligen inte en aning om vad som sägs. Och det är så otroligt skönt! Detta betyder dock inte att jag tycker att Åmål är ett ställe fullt med "pack / drägg / idioter" ...och allt vad man nu fått höra. Jag saknar en hel del, hur mkt som helst. Pratet däremot, det är jag gärna utan!

Nej, kaffebryggaren behöver en avstängning. Och sen tänkte jag kolla efter en digitalkamera. Massa nytt folk, massa upptåg, massa fester. MÅSTE HA EN KAMERA! Kort är kul.

besök hemma i Åmål

Satan så tiden rusar iväg. Inte längesedan jag fick antagningsbeskedet, inte längesedan jag försökte masa med att fixa bostad eller längesedan jag kollade in universitetsområdet för första gången. Nu är allt det ett minne blott, och jag har faktiskt börjat mina universitetsstudier på riktigt. Och har faktiskt hunnit med plugg i hela tre veckor.

Lite jobbigt att komma in i det måste jag erkänna. Plugga på "lediga" dagar, känns skumt. Innan har man ju varit ledig när man varit schemaledig. Finns inte längre på kartan, tyvärr.

Klassen är till största delen väldigt söt, men har tyvärr pratat med långt ifrån alla. Nu på torsdag är det tacokväll med klassen, så hoppas man lär känna några fler.

Och nästa helg är det då bautafest för alla studenter. It's SÅ -09. Lisa har fixat biljett, och det är småplaner på förfest. Hoppas det blir nice!

Well, nu är jag iaf på besök i Åmål. Helt underbart att vara hemma igen! Träffa massa folk, kramas med mamma och gosa med katten. Love it!

Stannat kvar här en extra dag, eftersom kattetussen skulle kastreras idag. Och det låter jag honom inte utsättas för helt ensam. Hoppade lätt en föreläsning för det. Samt en extra dag hemma. Får läsa in föreläsningen i veckan, och kopiera anteckningar av söta klasskompisar. Nemas.

Nu ikväll blir det antingen bio (om Santos behagar vakna snart) eller hemmakväll med hummer. ...och bärpaj till efterrätt oavsett tidigare val. Perfect!

Hoppas alla har det fint! Och för all del, ha gärna vägarna förbi Örebro ;)

virrpannevarning

Då var det redan torsdag då. Dagarna rusar faktiskt förbi. En hel del timmar i skolan, sen är det eftermiddag och sen är det strax dags att sova. ptja. Det är så dagarna ser ut. Men faktiskt, I like it!

En av våra lärare, Fröken Röd, är virrigare än de flesta. Hon avslutar inte ofta sina meningar, skrattar helt apropå ingenting och har förmodligen ingen större sväljreflex. Teknikens under har nog inte intresserat henne alls, så det blir några gapflabb varje lektion. Och ja, det är väl förmodligen oftast JAG som skrattar. Får fan ta och ge mig med det där... Det finns tillfällen, och så finns det tillfällen. Har jag hört.

Klassen har jag inte lärt känna så väl än. Hängt ihop med samma brudar, och ibland också Arvid, hela veckan. Det är dock bara trevligt, fan vilka härliga människor!

Nu har vi grupparbete. Ingen idé att gå in på vad det handlar om, men redovisningen ska ske som ett sorts samtal inom gruppen, med en annan grupp som åskådare. Låter det knasigt? DET ÄR DET!

Inte nog med att vi måste ses för att kunna få ihop en vettig redovisning (samtal), vi måste iväg på studiebesök också. Och självklart har inte alla i vår grupp studiebesök samtidigt, eller ens på samma dag. Så att få ihop detta kommer bli grymt intressant, INTE! Och mitt studiebesök skulle egentligen varit på onsdag, men efter samtal med hon som ska visa oss runt, så kom det fram att vi fått fel datum. Så vi ska dit imorgon. Skönt att ha det gjort så snabbt som möjligt, men ändå. Krångel att få tag i alla som ska dit. (vi är fem stycken) Det ska iaf bli jätteintressant! Så hoppas vi hittar dit, och i tid. ;P

Nu väntar jag på Malin. Så ska vi dra till Biblioteket på skolan, och försöka samla fakta till grupparbetet. Lite svårt att göra det hemifrån, då varenda kurslitteratursbok typ är restad, och tar en vecka på sig att komma hit. Så jag lär väl få böckerna vi ska använda oss av nu, nästa fredag. Vilket är en hel dag EFTER vår redovisning. Ja, ni förstår ju glädjen.

Well, i helgen hoppas jag på sötbesök av den lilla. Håll tummarna! :)

RSS 2.0