sjuk, på nytt

Så jäkla värdelöst. Här har jag varit sjuk, till och från, (mer till än från, dock) i närmare två månader. Blev frisk, trodde jag, förra veckan. Glädjen var på topp och jag trodde att jag skulle kunna börja leva, och därmed träna, igen. Glädjen höll i sig i ungefär en vecka och nu sitter jag här igen. Sjuk och eländig. Ve och fasa!

Finns väl inte ett ruttet dugg jag kan göra till saken dock. Har beställt hem lite drickbart från affären, tillsammans med frukt i flertalet olika konstellationer. Så fyller jag min kropp med vitaminer till tusen & en massa dricka, kanse biffen är fixad? Håller tummarna, härnu härnu.

Kollade igenom sparade sms på min gamla telefon igår, läs i natt. Förundras, återigen, över att jag har en tendens till att läsa samma sms vid denna tidpunkt. Kommer ihåg att jag för ett år sedan, nästan på dagen, låg i en säng uppe i Mörsil, utanför Åre, och läste samma sms. Sms som skickades till mig, exakt, ett år tidigare. Sammanträffande? Ja, fråga inte mig. Önskar dock att det var som för två år sedan och att meddelandena skickades till mig nu istället. Så annorlunda allt hade varit. [enorm saknad]

Var ute och grillade korv igår, tillsammans med Robin, Åsa, Hanna och Micha. Nedra trevligt, himla gott och rätt kallt. Både före och efter vår lilla skogsmulletur besökte jag Ida. Planerar för fullt trots att det är över ett år kvar. Makalösa är vi, båda två. Får försöka med att bli friska, först och främst. Sedan rikta in oss på en specialvecka (+ extra helg) i Februari, träningar till tusen och sedan London. Efter detta är det väl mer okej att planera vårt backpackeri.

Nej, nu får jag försöka ringa lite samtal, kolla jobb på internet och tänka mig frisk. Hoppas det fungerar!

backpackeri?

det är finurligt hur idéer kan uppstå. häromdagen fick jag ett mess av allas vår favoritida med frågan 'vill vi till roskilde?'. det uppenbara svaret från min sida blev 'vad hände med hultsfred?'. efter lite messande fram och tillbaka, angående vad vi faktiskt ville med vår gemensamma festivalsommar, kom vi fram till att vi istället ska jobba HELA sommaren. fint! ingen festival för vår del, icke sa nicke. istället planeras en månads tågluff i europa för att sedan äga upp asien. efter detta ett avslut australien. båda är lika på som barken på ett träd, precis som man ska vara under planeringsstadiet. vilka länder som vill besökas är många, så det lär få bli lite diskussioner om detta. sen var det ju det där med datum att lämna gamla sverige också. först prat på att dra iväg till hösten, tänk september. men efter övervägande måste vi båda spara ihop bra mkt pengar, vilka lär gå åt. för vem vill åka hem fyra månader tidigare än beräknat? och ha missat mer än halva resan? varken jag eller ida, jag lovar! så nästa vår blir det nog, som det ser ut nu. jag kan vänta med att börja plugga, det är faktiskt helt okej. detta är något jag drömt om, länge länge. fråga de som känner mig. typ emma. australien, hur mkt tjatade jag inte om det egentligen? tss.

så nu är det tidningar, böcker, artiklar, hemsidor, bloggar, infosidor, vänner & bekanta som tar upp min tid. jag vill veta allt om allt. vill uppleva så mkt som möjligt under resans gång. hm. tänkte boka en date med herr robin gottfrid, i hopp om tips och annat. men som sagt, det dröjer bra länge innan resan blir ett faktum. så ingen idé att stressa. tur att jag är bra på att ta det soft vid tillfällen som dessa. inte.

för övrigt är det tur att jag inte är rädd för sprutor, för det lär jag få ta. många, många, många.

jag vill jobba massor, var ska jag vända mig? imorgon blir det koll på om jag kan få vikarietjänst som dagisfröken. jag hoppas på det bästa! pengar kommer behöva sparas, och blir då en bristvara. jag vill ju fortsätta leva, trots allt.

för övrigt tycker jag att helgen var mycket trevlig! :)

frukt, frukt, frukt & vin

Frukt. Gott OCH nyttigt. En trevlig kombination. Undrar egentligen varför man inte äter mer frukt? Eller ja, varför inte jag äter mer frukt. Tror först och främst att det beror på att det inte finns hemma, för när det väl finns äter jag massvis! Att jag inte inhandlar det själv däremot, det är väl ett litet mysterium. Jag skulle kunna döda för mina Pink Ladyäpplen, ack ack ack. Häromdagen tog jag mig dock i kragen, med besked, och åt sex frukter och en drös vindruvor. Bra mig! Igår & idag har fruktintaget varit rätt enormt också, hör och häpna. Snart kan jag titulera mig själv fruitoholic. Tacka mig själv för det! :)

Igår var det vinkväll med choklad och spel som gällde. Drog med mig liten Frida hem till Ida, kul värre. Spelade MIG, en version av TP, och faktiskt vann jag. Ärligt också. Skål för mig, såhär! Sjöng efter detta igenom filmen Grease, innan det var dags för Frida att lämna oss. Själva var vi dock inte länge, för efter en stund hoppade Micke och Sara dit. Kul folk. Fin blomma. Skratt. Kylskåpspoesi. Sov kvar där, skönt. Slippa gå hem klockan sex på morgonen är värt massor.

Dagen har tillbringats i soffa/säng hos Ida. Var två turer till stan också, den första för att köpa pizza, den andra för att köpa grekyoghurt, honung, FRUKT, glass och cola light. Sen hem till lägenheten igen, för att äta och titta på tv. Myspys. För övrigt är det inte kul att möta folk när man inte vet hur man ska handskas med situationen. Hälsa? Prata? Le? Låtsas som om man aldrig träffats? tss. Ha en aning.

Det är bara som så, att vissa dagar ser ett par hörlurar ut som ett par hörlurar medans de andra dagar ser ut som en upp och nedvänd smiley. Faktiskt.

Och nej, Emma, denna bloggen uppdateras inte lika ofta som den på lunar. För din skull får jag väl ta tag i det hela, dock. Låter det bra?

puss-tuss* [som carl-henrik så sött uttryckt det]

RSS 2.0