saknaden är stor

Att sakna sådant som varit är jag nog världsbäst på. Det kan vara väldigt olika saker, som personer, platser eller upplevelser. Och nu menar jag inte att sakna något lite lagom, utan verkligen paniksakna på så sätt att det inte går att tänka på något annat.

Just nu skulle jag kunna göra nästan vad som helst för att få träffa Lizette. Lite trygghet, värme och kärlek (om man nu får kalla vår relation som kärlek fortfarande). Jag behöver det, behöver henne. Det stockar sig i halsen bara jag tänker på det. Fan! Med detta kan vi ju hoppas att hon fattar och känner lite medkänsla, och faktiskt kommer till mig i helgen. Om inte för den goda sakens skull, så kanske för att jag då kommer slippa vara skitbakis! Well, det får nog tiden utvisa.

Torsdagen i skolan gick fint. Jag hittade till det enda stället jag skulle, och efter det visade Faddrarna oss runt. Började prata med en tjej som heter Jessica redan i Aulan, och sen hittade vi några till (Emelie, Angelica & Matilda) att umgås med den dagen. Riktigt kul folk! :) Synd bara att ingen ska plugga samma som jag. Kvällen avnjöts ensam och onervös hemma hos mig. Förmodligen framför datorn.

I fredags var det dags för första Nollningen. Skitkul, lätt. Träffade en tjej som heter Maria som ska plugga i samma klass, som jag hängde med hela kvällen. Hon kanske tyckte jag var som en ryggsäck, men jag hade åtminstone skoj! ;D haha. Vi hade speed-dejting, namnlekar, någon skum ägglek samt radioaktiva älgen. Den sista lär vara tusen ggr roligare när man faktiskt är liiiite alkoholpåverkad. Efter dessa lekar började alkoholintaget. Vi gick ut hårt. Och ökade. Totalt askul hade jag! :)

...något som märktes dagen efter. FY FAN! Egentligen såg planen ut som så att det var fest även då, men orutinerad som jag är så hoppade jag det. Stannade istället kvar här och sov. Skönt och behövligt.

Idag var Micke här och hjälpte mig med teven. Hör och häpna - hade massvis med kanaler helt gratis. Trean och Femman bla, så jag klarar mig finfint. Så nu hör jag Sagan om Konungens Återkomst i bakgrunden. Fixade även till en nätverkskabel (?), så nu har jag internet till det att jag flyttar - GRATIS! Flådigt! :)

Skola imorgon, börjar 09.15. Så nu är det verkligen dags för mig att borsta tänderna och börja trixa inför sömn.

[...Jack Johnson på repeat i högtalarna. Senaste frukosten ever. Bara vara. Mys. Det var nog det bästa som hänt mig, de bästa dagarna i mitt liv...]

jag dog, rätt hårt.

Då har man bott här i ytterligare några dagar. Känns bättre och bättre för var dag. Alltid lär man sig något nytt, hittar ngt nytt mysigt ställe, eller umgås med någon trevlig person.

Igår var jag som sagt ute på Marieberg med Tobbe. Hade verkligen skittrevligt! Köpte en t-shirt, en mössa, ett headset, en skitful/snygg portmonnä och förmodligen något mer. Käkade mat på Paco's, vilket var välbehövligt då jag inte käkat vettig mat sen i fredags. Eller ja, söndags... Om nu Donken räknas.

Kändes grymt bra att han visade mig lite av staden också, samt hur man hittar fram och tillbaka till stan med buss. Var man ska gå av, och på. Tummen upp för Tobbe, med andra ord!

Idag har jag sovit, länge värre. Imorgon blir det till att studsa upp tidigt, eftersom skolan börjar. Eller ja, snarare registreringen. Jag ska dock befinna mig på Universitetet kl halv nio, så jag får väl gå upp en bra stund innan det.

Vid kl två, tog jag med mig min hjulbenta häst och vandrade mot Universitetets cykelaffär. Hjulen hade inte blivit vidare värst bra presenterade för en luftfyllningsmakapär, så det var onekligen på tiden. Hade det inte ordnats idag, hade jag fått gå till skolan imorgon. Ett BIG no no, med andra ord.

Mötte, som planerat, upp Sandra vid samma cykelaffär och gick sedan och skaffade ett busskort till henne. Visade henne snabbt till morgondagens samlingslokal, för att sedan bege oss mot bussen som skulle ta oss till stan. Väl där pendlade vi in och ur diverse affärer, för att senare avsluta vår shoppingrunda på Systembolaget. Alkoholens glada dagar kommer ju bli fler än jag vågar räkna, så ett antal gröna kassar fick jag med mig hem. Eller ja, de var nog faktiskt blålila.

Hoppade av bussen vid Uni. för att hämta min cykel. Cyklade hem. DOG! Min kropp har verkligen glömt vad kondition är. Tror ni jag överdriver? Man skulle ju kunna hoppas, men det hjälper fan inte. Inget hopp räddar min, sedan länge, konditionsdöda kropp. *suck* Tur att jag inte har ngt annat val än att ta tag i det. 2 km i nerförsbacke till skolan, betyder ju som alla förstår; 2 km i UPPFÖRSBACKE hem från skolan. VARJE DAG!

Well, det är nog något som både kropp och själ behöver. Lite motion. Och då hoppas vi även på lite kondition.

Håll tummarna för mig imorgon, att allt kommer gå bra. Tror tyvärr det kommer behövas... :)

hm. Undrar vad man ska kolla för film ikväll. Ice Age kanske?!

frukost

Nu är det frukosttider. Har inlett min frukost med dryga halvlitern kaffelatte. Sämre kan man verkligen ha det. Jag älskar kaffe! Tobbe är snart på ingång, och då ska vi trycka i oss ett par smörgåsar, för att strax efter sätta oss på bussen in till centrum. Där ska vi byta buss, och åka mot Marieberg.

Håll tummarna för att jag hittar lite kläder! :)

Btw, jag har nog gått ner lite i vikt redan. Det är nice!

Örebroare

Så där ja, då har man provat på det där med att flytta från Åmål också då. Och nu sitter jag här, i mitt rum i den för mig nya staden Örebro. Har bott här i drygt ett dygn, och av dessa ungefärliga 30 timmarna har jag frusit ungefär 27. Mycket kan man säga om denna lägenheten, men det som beskriver den bäst är köld. Djup köld. Är det verkligen normalt att vandra runt i raggsockar i Augusti, om man annars knappt kan ha det på vintern för att det blir så varmt?

Tjockt täcke och filt, det kommer bo ovanpå mig inatt, allt för att försöka minska på köldskadorna. Tror ni jag överdriver? pfft. Kanske bara väääldigt lite. För kallt är det verkligen!!

Annars då? Kanske finns någon liten själ där ute som undrar hur jag har det.

Jag har en ekologisk lägenhetskompis vid namn Ellinor. Hon är 24 år, käkar konstiga sorters hemmagjort smör på sin smörgås, dricker äppelcidervinäger i apelsinjuicen, tycker inte om kaffe och samlar på pantburkar/flaskor - endast för att kunna äta mer Ben&Jerry's glass. Den ska tydligen vara grymt god, så jag får väl prova. Hon har under dagen som gått hunnit visa mig vägen till Universitetet, med hjälp av en promenad. En promenad som på vägen dit gick genom skogen (på mitt initiativ) och på vägen hem den egentliga cykelvägen. Vi har bakat okladdiga kladdkakemuffins, några med lavendel i. Riktigt gott! Vi har pratat om våra liv, och vad som försiggått i dem innan detta nu. Vi har banat väg till Konsum, och därifrån. Sen gick hon härifrån, för att passa grannen Neas ungar; Max och Edvin.

Den andra lägenhetskompisen, Andrea, är fortfarande i sitt hemland Finland. Tur är väl det. Annars hade jag nog redan pratat med ful finsk brytning. Vill skjuta på det så länge det bara går.

Lyckades förut även gå och hitta en postlåda, samt hitta tillbaka till min bostad. Sensationellt nöjd med mig själv sen, det var jag verkligen.

Nu sitter jag här, frusen och ensam. Funderar redan på att gå och lägga mig, trots att jag brukar anses vara en nattuggla. Imorgon har jag iaf något planerat, med min vän Tobbe. Ska bli underbart att få umgås några timmar med honom. En tur med bussen till Mariebergs köpcentra är vår plan, hoppas det blir som planerat.

Saknar min lilla katt totalt. Lite gos med honom, och allt hade känts mkt bättre. En annan dag, då jäklar. Nu borde jag dock sova, om inte för trötthetens skull så för att eliminera kölden. Kanske en plan.

På återseende! Puss i kanten.

mitt mående

...är inte det bästa. Kanske inte är så konstigt. Jag lämnar nästan allt som är mitt liv, för att flytta till ett ställe där jag nästan inte känner någon. Jag säger inte att jag inte kommer lära känna någon, det är inte det. Det är bara så jäkla tryggt att bo nära sin familj och sina vänner. Alltid finns det någon man kan dra hem till, för att ta en kaffe. Tjata lite. Må bättre. Må bra.

Nu kommer allt vara nytt. Inte nog med att jag inte kan ringa och någon kommer dit bara sådär, jag måste lära mig en stad. En ny stad. Nya människor. Jag måste ta bussen eller cykeln för att ta mig någonstans. Och jag vet knappt var någonting ligger. Det enda jag hittar, är till min lägenhet. Och tar man bilen, hittar jag även till Universitetet. Och Marieberg med tillhörande IKEA. That's pretty much it. Känns konstigt. Åmål kan jag, till 107,8%.

Jag tror dock det kommer bli jäkligt skoj. Nya människor, ny stad och nytt allt. MEN det kommer nog ta ett tag innan jag känner mig hemma där. Jag får väl vara översocial i några veckor, så borde det kunna ordna sig.

Det är extra jobbigt att allt blivit knas med "min" sk snos. Hon må vara mitt ex, men hon är ändå underbart bra att prata med. Att hon funnits vid min sida har känts super. Tillsammans övervinner vi allt? Eller ja, med henne vid min sida fixar jag nästan allt. Nu är jag dock värd vatten, och hon verkar inte längre finnas kvar i mitt liv. Från något bra, till katastofal katastrof. Det är jag det, om jag lyckats tyda henne rätt.

Maseri, masera. Nu får jag ta tag i packningen. Försökte nyss, men det enda jag lyckades med var spriten och ljus i miljoner olika dofter. Kanske inte behöver så mkt annat de första veckorna (nollning), men sen... Någon gång måste jag ju kunna äta också! ;D

Kommer sakna er; familj, vänner & jobbarkompisar. Långt mer än ni kan ana.

blåbärsfylla?

Nu har jag jobbat min sista dag på Illern. Lite blandade känslor, må jag säga. Många av mina arbetskompisar diggar jag verkligen hårt...men jag vill inte påstå att arbetssysslorna är de roligaste man kan tänka sig.

En hel del kvar att packa, så jag vet vad jag ska göra i natt.

Det är dock något jag skiter totalt i just nu, då jag ska iväg och plocka blåbär med Maria och Felicia. YEAH!

Hejdå-fylla på lördag - it will kick ass! ;D

guru på att packa?

Eftersom jag faktiskt varit ledig både igår och idag, var planen att packa totalt. Också på grund av att jag faktiskt flyttar i helgen, var det aningen väsentligt att packa. Eftersom jag själv inser detta, så borde jag ju ha gjort det nu också - inte sant?!

Joråsatte, klart jag har packat. Några kollegieblock, ett par pennor, några papper, sjalar, halsdukar, mössa och vantar. Och där tog listan slut. JAG BORDE SKÄMMAS!

Tydligen gör jag inte det, då jag sitter som fastklistrad framför datorn. Antagligen blir det väl som sist; jag panikpackar dagen innan jag ska flytta, samt jävligt tidigt samma dag. Skillnaden mot sist är dock att jag inte kan till mitt tidigare hem och ta med mig saker. Denna gången behöver jag ta tåg/buss dit, och sedan be om någon som kör upp mig och massa pinaler till Örebro.

Jag borde verkligen ta tag i detta nu. Eller ja, snarare nyss.


datormas varvat med jobb

Ja, så var det ju den där jävla datorhistorien. Det blev helt enkelt jäkligt fel. Men jag får väl försöka se det positiva, och inse att jag har en fungerande dator...och att jag inte behöver lägga drygt 4000:- till på att få en som fungerar. En ny då dock.

Har jobbat från i onsdags kl ett, fram till idag kl halv tre. Rätt intensivt om jag får säga det själv. Inte för att det är katastrofalt jobbigt på min avdelning, men många timmar tillbringade där tröttar ut. Och ja, jag vet att det är som en 'normal' arbetsvecka. Ja, tänker inte försöka förklara. Jag är iaf skittrött!

Haf sötbesök i form av snos i helgen också. Me like! Vettifan när vi kommer kunna ses igen, om det kommer vara här hemma över någon helg, eller om hon kommer komma och hälsa på mig. Det får tiden utvisa.

Imorgon tänkte jag städa. Och träffa Sara. Och om väder, bil, mekaniker och tid tillåter; så ska vi även träffa Icka en sväng. Trevligt värre!

Nu är semestrarna på jobbet slut. Det innebär att alla underbara sommarvikarier kommer vara ett minne blott, men också att den saknade ordinarie personalen kommer tillbaka. Jag har hela två arbetsdagar kvar, vilket är två dagar som kommer tillbringas med de bästa.

På fredag bär det av mot Örebro tillsammans med Maria. Fix & trix i lägenhet, samt inköp av cykel. Åker med hem på kvällen. Preliminär kräftskiva med jobbet. Packa likt en blådåre på lördag. Och flytta till Örebro på riktigt, på söndag. Det är min plan. Well, känns inte som om jag behöver säga att jag är nervös. Smått döende. HJÄLP!

säga vad man vill

...men hemma är alltid bäst. Och då menar jag kanske inte hemma som i min lägenhet, utan snarare hemma som i Åmål. Skulle kunna rabbla upp massa saker, men det orkar jag inte. Jag är hemma, och jag är obeskrivligt glad över detta.

Växjö ja. Finns väl en hel del att säga, men det tjänar inget till. Som sagt ovan, jag är glad att jag är hemma.

Kom hem till stan igår kväll, efter dryga fem timmar på buss/tåg. Världens bästa Mamma kom och hämtade mig och bästa Gunilla på stationen. Skjutsade hem G, och sen åkte jag med min Mor hem. Fick lite pizza som var kvar sedan tidigare, mums! Riktigt skönt att tillbringa kvällen där. Satt och spanade efter en ny laptop på deras dator, då min gått och blivit sjuk. Känns som idé att införskaffa en ny.

Thomas började jobba idag, så jag och Mamma hade en mysfrukost tillsammans. Loved it! Finns återigen en säng i mitt gamla rum, så nu är det bara att promenera dit, och faktiskt kunna stanna. Också god möjlighet att sova där när jag är på besök i stan, och behöver lite dos av de två som bor där :)

Inte nog med att jag behöver en ny dator, jag ska också köpa tv och ny cykel. Känns som att alla mina skattepengar kommer svischa iväg, med en väldig fart. Antar dock att det kan vara värt det.

Konstigt att allt blivit såhär. Vilken förändring. Tråkigt, fruktansvärt tråkigt. Men nu vet jag, och behöver inte lägga någon tid på det. Synd att det blev som det blev dock, något annat kan jag inte säga.


Kanske skulle ta och börja packa...


äntligen i Växjö hos Åsan min

Sitter nu invirad i en handduk, efter en styck skön dusch. Gårdagen tillbringades mestadels på ett tåg, med bästa Gunilla. Växjö och Åsa var vårt mål. Hela fem byten hann vi med innan vi var framme, en av sträckorna med ett X2000-tåg. Något som jag måste erkänna var väldigt flådigt. Fort gick det och tyst var det. Sämre kan en ha't!

Väl framme drog vi snabbt i oss var sin cider och sen korkade vi upp den första vinflaskan, snabbt följt av den andra. Ack så trevligt. Ibland önskar man att man kunde få tiden att stå stilla. Men, det är en uppfinning som inte ännu finns på marknaden. Tyvärr.

Åsa jobbar idag 07.00-15.30. Jag och G vaknade strax efter tio, och käkade frukost vid två! :) Har haft en mysig dag hittills, i denna härliga lägenhet. Pratade nyss med innehavaren, och hon är på g hem. Liiite tidigare än trott, till allas stora glädje. Planen för eftermiddagen är att göra stan, grilla och dricka alkohol. (lite som en skräll?!)

Nej, kläder kanske kan ses som en idé. Well, på återseende. Pussilago*

första titten på lägenheten

Idag var äntligen dagen kommen. Dagen då jag skulle få se mitt kommande hem för första gången. Var gott spänd när vi åkte dit, vill jag lova. Jag och Mamma fixade nycklarna från Öbo's kontor, och sen åkte vi mot lägenheterna. Provade sjuttionio nycklar innan jag äntligen fick upp dörren. Turligt nog var ingen där, så jag kunde snoka runt bäst jag ville! :)

Kollade in mitt rum, som faktiskt var bättre än trott. Mycket större! Beiga väggar, två rätt stora garderober, ett skrivbord, ett mindre bord, en hylla, två stolar, en 'fåtölj' och en säng med tillhörande sängbord. Var väl långt ifrån sveriges mest flådiga möbler, men med lite fix i resten av lägenheten kan det nog bli riktigt bra. Kuddar, gardiner, filtar och ljus brukar göra susen. En matta är också på sin plats, då tom jag frös om fötterna. I AUGUSTI!!! Aja.

Köket var större än jag trott, och faktiskt rätt mysigt. Känns dock lite som att jag bara klampar på. Som att jag helt borde rätta mig efter hur det redan är. Inte komma med mina grejer. Men jag bor ju också där, så det är inget fel med det. Ska intala mig det iaf.

Klädkammaren var en historia för sig, men det ska vi ordna. Öbo ska komma och rensa ur det, bara vi ringer. Detta var svaret jag fick av en av mina två lägenhetskompisar, Ellinor, när jag frågade. Hon kom hem när vi var i lägenheten andra vändan, efter besök på Mariebergs köpcentrum och IKEA. Hon var riktigt trevlig, och väldigt välkomnande. Mån om att jag skulle känna mig som hemma. Det känns riktigt bra!

Badrummet var rätt smart också. En låsbar dörr mellan toaletten och duschen. Allt för att spara lite tid på morgonen kanske? Finns ju de som duschar i trekvart... Palla vara kissnödig så länge ;P

Ska ta med mig en uppblåsbar madrass också, som kan vikas ihop när den inte används. Alltid kul när någon kommer på besök, och det känns ju lite som en fördel om det då iaf finns en madrass att sova på. Så, jag hoppas ni är sugna på att hälsa på mig! :)

Nej, nu ska jag kolla på Criminal Minds. Tack Mamma, Thomas och Lizette för att ni följde med. Har varit en skitmysig dag! Puss på er*

RSS 2.0